Miniştrii USR PLUS îşi vor da demisia din Guvern. Anunţul făcut de Dan Barna

Dan Barna a declarat că miniştrii partidului pe care îl conduce îşi vor da demisa chiar la începutul săptămânii viitoare.

03 sept. 2021, 20:39
Miniştrii USR PLUS îşi vor da demisia din Guvern. Anunţul făcut de Dan Barna

Miniştrii USR PLUS îşi vor da demisia din Guvern. Decizia a venit la scurt timp după ce USR-PLUS şi AUR au depus moţiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu.

Miniştrii USR PLUS îşi vor da demisia din Guvern

”Nu s-a discutat despre asta, dar evident că la începutul săptămânii viitoare ne vom depune și demisiile, odată ce a început procedura cu moțiunea de cenzură. Florin Cîțu nu mai are sprijinul politic al USR-PLUS”, a spus Dan Barna.

”Nu mai putem să lucrăm cu premierul Florin Cîțu pentru că nu mai inspiră încredere, de două trei ori am vorbit niște lucruri și apoi le-a încălcat. Noi nu vrem să intrăm în jocurile politice interne din PNL, este problema lor. Din păcate, acolo contează mai mult bătălia internă și au luat decizia de a-l susține pe Florin Cîțu.”, a spus Dacian Cioloș.

Amintim că liderii USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au anunțat, vineri seară, la Parlament că au depus o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu.

„Am depus moțiunea de cenzură. Credem că, în momentul în care PNL va propune un nou premier, coaliția va putea să continue. (…) Dacă moțiunea trece, noi ne vom așeza la discuții cu PNL și UDMR”, a spus Dan Barna.

Ședința coaliției de guvernare s-a desfășurat vineri seara și s-a încheiat fără ca părțile s-a ajungă la un compromis. Delegația USR PLUS a solicitat înlocuirea premierului Florin Cîțu și nominalizarea altui liberal în fruntea Guvernului pentru a rămâne în coaliție.

PSD, USR PLUS și AUR au împreună numărul necesar de parlamentari pentru a da jos Guvernul.

George Simion a susţinut, după ședința coaliției, că moțiunea pe care AUR intenţionează să o iniţieze are nu mai puţin de 124 de semnături.

Mai mult decât atât, liderul AUR a transmis că nu se aliază cu USRPLUS și că nu își mai dorește alianța condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș în viitoarea configurație politică și guvernamentală.

”Dacă cei de la USRPLUS sunt pregătiți să semneze moțiunea pe care noi am propus-o îi așteptăm și mâine. Nu ni-i mai dorim pe cei de la USRPLUS într-o viitoare configurație guvernamentală și asta trebuie spus. Îi așteptăm și pe cei de la PSD. Eu sunt la grupul parlamentar și aștept toți parlamentarii, și de la USR, și de la PSD. Din calculele noastre avem 124 de semnături și așteptăm să vedem dacă vine și un parlamentar de la minorități”, a declarat George Simion.

Citeşte şi: USR PLUS intră în Opoziţie dacă moţiunea împotriva lui Cîţu nu trece. Barna: „Categoric. Despre asta este vorba”


loading...