MINISTRU audiat la Parchet, în dosarul de şantaj al lui Băsescu: „Mulţi se declară VITEJI după război”

Eugen Nicolicea, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, a fost audiat,  marţi, la Parchetul General, în dosarul de şantaj al fostului preşedinte Traian Băsescu, deschis după o serie de declaraţii la adresa senatorului Gabriela Firea.

05 mai 2015, 07:48
MINISTRU audiat la Parchet, în dosarul de şantaj al lui Băsescu: „Mulţi se declară VITEJI după război”

Eugen Nicolicea, fost preşedinte al Comisiei Nana, a fost chemat de procurori la cererea avocaţilor lui Traian Băsescu, care, de altfel, au solicitat audierea tuturor membrilor Comisiei Nana, în speranţa că aceştia vor arăta că declaraţiile sale la adresa Gabrielei Firea nu au afectat activitatea forului.

Citeşte şi: GABRIELA FIREA A NĂSCUT. Cum îl cheamă pe băieţel. PRIMELE FOTOGRAFII cu bebeluşul

„Am înţeles că avocatul lui Traian Băsescu a cerut audierea tuturor membrilor comisiei. Şi cum eu am fost preşedintele comisiei până în martie 2014, evident că am fost şi eu citat ca martor”, a declarat fostul ministru la ieşirea de la Parchet.

În acest sens, Eugen Nicolicea a precizat că „declaraţia sa ajută la aflarea adevărului„. Întrebat de jurnalişti dacă afirmaţiile lui Traian Băsescu i-au provocat Gabrielei Frea o stare de temere, fostul ministru a răspuns:

„Asta a spus doamna Firea. Nimeni nu poate să stabilească ce simte altă persoană şi sunt mulţi viteji care se declară viteji dupa război (…) Sentimentele pe care le simte cineva depind de foarte mulţi factori”

Totodată, Eugen Nicolicea a menţionat că dacă i-ar fi spus Traian Băsescu lui acelaşi lucru, s-ar fi „enervat şi ar fi dat un răspuns pe măsură”.

Nu m-aş fi speriat. M-aş fi enervat dar asta depinde de fiecare persoană în parte. Unele persoane se sperie altele se enervează, unele recurg la alte modalităţi de răspuns în funcţie de structura psihică, sentimentele pe care le are. E greu de explic dar cred că înţelegeţi”, le-a declarat Eugen Nicolicea jurnaliştilor prezenţi la ieşirea de la Parchet.

Citeşte şi: CAZUL FIREA-BĂSESCU. Parchetul General explică de ce dosarul nu este de competenţa DNA

La sosirea la Parchet, Eugen Nicolicea a spus că va da o declaraţie cu privire la activitatea comisiei pe care a şi condus-o, dar că în momentul declaraţiilor pentru care Gabriela Firea i-a făcut lui Traian Băsescu plângere penală pentru ameninţare şi şantaj nu se mai afla în funcţie şi, prin urmare, nu poate spune dacă acestea au afectat sau nu activitatea.

Pe lângă Eugen Nicolicea, alţi doi parlamentari din comisia Nana ar urma să fie audiaţi marţi de procurorii de la Parchetul General.

Parchetul General a început urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu pentru infracţiunea de şantaj. Băsescu s-a prezentat deja de două ori în faţa procurorilor în acest caz.

Scandalul Băsescu – Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”.

„Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a declarat Băsescu.