Ministru de Interne, Lucian Bode, despre asasinatul de la Arad: „Suntem în contact cu partenerii externi, legat de un portofoliu de posibili autori”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, marţi, că ancheta de la Arad continuă, iar toate structurile MAI conlucrează pentru a oferi procurorului de caz tot ce cere.

15 iun. 2021, 17:12
Ministru de Interne, Lucian Bode, despre asasinatul de la Arad: „Suntem în contact cu partenerii externi, legat de un portofoliu de posibili autori”

Lucian Bode a vorbit şi despre cazul bărbatului agresat în trafic la Buzău, spunând că a fot trimis un control la IPJ Buzău, scopul fiind să se afle cum au intervenit primii poliţişti, dar şi de ce au avut nevoie de 24 e ore pentru a administra probatoriul şi a dispune reţinerea suspecţilor.

”Parchetul General coordonează ancheta de la Arad. Structurile noastre sunt în contact cu partenerii externi pe strângerea de date, legat de cazuistică, legat de un portofoliu de posibili autori”, a afirmat, marţi, Lucian Bode.

Ministrul de interne a precizat că au fost implicate toate structurile MAI.

”Vreau să ştiţi că am implicat toate struturile MAI pentru a livra tot ceea ce procurori de caz solicită. Date concrete din dosar nu pot să ofer, dar şi în aceste zile aceste cercetări continuă”, a mai afirmat Bode, conform News.ro.

Lucian Bode: „Se transmite în opinia publică nereuşita intervenţiei, despre reuşite se vorbeşte mai puţin”

”Motivul pentru care am trimis control de la IGPR la Buzău este unul cât se poate de clar: modalitatea în care au acţionat primele echipaje de la faţa locului a lăsat de dorit”, a afirmat Bode.

Acesta a precizat şi un alt motiv al controlului: ”Vrem să vedem de ce le-au trebuit 24 de ore să administreze probatoriul şi să ia decizia de a-i reţine pentru 24 de ore pe cei 3 indivizi. Asta va rezulta, cu siguranţă, din ancheta pe care o vom derula acolo”.

Bode a afirmat, răspunzând unor întrebări, că despre nereuşitele salvatorilor se vorbeşte foarte mult în spaţiul public, nsă nu acelaşi lucru se întâmăl cu succsele acestora.

”Chiar ieri am explicat public cum se transmite în opinia publică nereuşita intervenţiei salvatorilor. După cazul Oneşti avem cel puţin 10 situaţii simlare, dacă nu mai multe şi salvatorii au reuşit să intervină. Este adevărat că, în momentul în care se întâmlă o astfel de tragedie se vorbeşte mult în spaţiul public. Despre reuşite se vorbeşte mai puţin”, a mai declarat Bode.

Acesta a precizat, însă, că ”structurile MAI sunt pregătite de ficare dată să intervină să salveze viaţa oamenilor”.

Trei bărbaţi, cu vârste între 27 şi 44 de ani, au agresat, sâmbătă, un bărbat care le-ar fi filmat gospodăriile unde vindeau păsări. Bărbatul de 41 de ani a scăpat de furia celor trei fugind şi sunând la 112. Un prim echipaj de Poliţie trimis la solicitarea victimei nu a reuşit să îl protejeze pe acesta de furia agresorilor şi cei trei nu au fost liniştiţi decât la sosirea mascaţilor.

Citeşte şi: Poţi obţine despăgubiri de până la 300 de lei dacă ţi se opreşte curentul. Veşti bune pentru români