Ministru Muncii aduce veşti proaste înainte de Anul Nou 2020: "În toată Europa vârsta de pensionare este prelungită"

Publicat: Duminică, 29 Decembrie 2019 20:18 // Actualizat: Duminică, 29 Decembrie 2019 20:18 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a fots întrebată dacă intenționează să crească vârsta de pensionare. Aceasta a răspuns că în toată Europa este o tendință de prelungire a vârstei de ieșire la pensie, dar pentru moment va face o evaluare a situației.

Vârsta de pensionare ar putea fi crescută. "Să ştiţi că în toată Europa vârsta de pensionare este prelungită, este adevărat că speranţa de viaţă şi tipul de activităţi şi în general ecosistemul în care noi lucrăm în România este uşor diferit faţă de alte ţări, dar în general în Europa tendinţa este de creştere a perioadei de activitate. Cu toate acestea, o reglementare clară privind prelungirea perioadei de activitate nu mi-a fost cerută, nu mi s-a indicat. Sunt atentă la acest lucru. Până nu termin această evaluare de care vă spun, ca să-mi dau seama care sunt tendinţele în acest moment la categoria de vârstă persoane care intră în pensie, care au intrat de curând în pensie, să-mi dau seama care sunt problemele în acest moment, n-aş vrea să mă grăbesc să avansez cifre legate de schimbări în lege legate de vârsta de pensionare," a spus Violeta Alexandru într-un interviu acordat pentru Agerpres. 

Ministrul Muncii, veşti importante despre pensiile speciale: Beneficii create prin legi adoptate în Parlament

Totodată, ministrul Muncii spune că a ales să-și facă treaba în actualul cadru legal și că nu se grăbește să facă pentru moment modificări. "Dorinţa mea este să facem curăţenie şi ordine în sistemul pe care îl avem în acest moment, şi să ştiţi că este de 100 de ori mai dificil decât să te grăbeşti şi să dai o nouă lege a pensiilor ca să bifezi că ai prevăzut în lege tot felul de articole care să placă populaţiei. Mai greu este să aplici legile, să te asiguri că ele se aplică la fel în toate judeţele ţării, mai greu este determini sistemul să lucreze pentru pensionari, să-i înţeleagă nevoile, să se aplece cu celeritate şi să rezolve cazurile în lucru. Eu am ales abordarea mai grea, anume să încercăm să ne facem treaba în actualul cadru legal, dar dacă voi desprinde concluzii care să mă ducă în direcţia completării, clarificării din actuala lege, voi înainta echipei guvernamentale aceste propuneri, dar n-aş vrea să anticipez. Prefer să văd care este tipologia problemelor generate de această lege, să văd unde am greşit sistemul, unde am lăsat ca lucrurile să treneze, când puteau fi rezolvate la timp, unde anume trebuie intervenit şi în ce măsură este nevoie de legislaţie secundară înainte să bulversez întreg sistemul şi să anunţ o nouă lege a pensiilor, îngropând practic problemele nerezolvate ale actualei legi," a mai spus ministrul Muncii.

Ce se întâmplă cu pensiile în 2020. Ministrul Muncii: "La pensii avem pericol iminent". Averstimentul Violetei Alexandru 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea pensiilor Ministrul Muncii pensii 2020 vârstă pensionare Violeta Alexandru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H