Ministrul Afacerilor Interne a învăţat după tragedia de la Oneşti. Bode a trimis Corpul de control în cazul femeii din Bistriţa bătută de soţ

Ministrul Afacerilor Interne a decis să trimită Corpul de Control la Bistriţa după ce oamenii legii nu au luat nicio măsură în cazul femeii care a depus mai multe plângeri în care susţinea că este ameninţată de fostul soţ.

22 mart. 2021, 14:40
Ministrul Afacerilor Interne a învăţat după tragedia de la Oneşti. Bode a trimis Corpul de control în cazul femeii din Bistriţa bătută de soţ

Ministrul Afacerilor Interne a învăţat după tragedia de la Oneşti. Lucian Bode trimite Corpul de Control al ministerului la Bistriţa pentru a analiza situaţia femeii care a depus mai multe petiţii în care susţinea că este ameninţată de fostul soţ. Mai mult decât atât, femeia a fost snopită în bătaie de bărbat chiar la ieşirea din sediul poliţiei.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Becali îl pune la zid pe Arafat: ”Nu ținem cont de carantină. Să fie sănătos Arafat că e musulman. Hotărăște el, musulman, ce facem noi?”

Ministrul Afacerilor Interne a învăţat după tragedia de la Oneşti

„Dacă acum, după această tragedie (de la Oneşti – n.)r., nu analizăm cu maximă atenţie toate disfuncţionalităţile din sistem, înseamnă că nu am învăţat nimic. Eu cred că am învăţat din această nenorocire. O să vedeţi în perioada următoare măsuri, de altfel am şi luat imediat o măsură şi anume aceea de a face o analiză pe toate petiţiile care nu au caracter penal, dar care conţin elemente de ameninţări cu violenţă şi am analizat toate aceste petiţii pe 24 de luni în urmă, pentru a nu exista o astfel de situaţie, şi iată că, din păcate, cu toate acestea, am văzut cazul de la Bistriţa, unde trimitem solicitare de analiză – la Bistriţa se întâmplă la trei săptămâni după Oneşti o situaţie în care doamna respectivă depusese petiţii către Poliţie, în care explica foarte clar că este ameninţată şi arată foarte clar ce i se întâmplă şi Poliţia nu a luat, din păcate, nicio măsură. În consecinţă, la Bistriţa am hotărât să trimit Corpul de control al ministrului. Este inadmisibil când tu spui foarte clar analiză pe toate analizele în ultimii doi ani şi se întâmplă exact ce s-a întâmplat, din nefericire, la Oneşti şi anume au tratat acele sesizări, acele petiţii cum le-au tratat şi efectul l-am văzut”, a declarat Lucian Bode, la Parlament.

Citeşte şi: Momente de groază în Capitală! Un bărbat a amenințat oamenii cu pușca în parcarea unui supermarket

Ministrul Afacerilor Interne a învăţat după tragedia de la Oneşti. Bode a arătat că  reglementările legale în vigoare prevăd, în cazul schimbării unor şefi din Poliţie, mutarea acestora pe o funcţie similară, pentru o perioadă de şase luni. Ministrul de Interne a subliniat că acest lucru nu împiedică anchetele penale aflate în derulare în cazul de la Oneşti

Mărturii cutremurătoare făcute de tânăra bătută cu bestialitate de soț

Tânăra de 20 de ani bătută cu cruzime pe o stradă din Bistriţa-Năsăud de soţ a făcut declarații cutremurătoare cu privire la motivele bărbatului de a recurge la violență. Femeia a mărturisit că are dureri mari nu poate să mănânce și va fi nevoită să poarte guler cervical. Soțul violent este în arestul poliției, însă îngrijorarea mare a femeii este că ordinul de restricţie pe care l-a obținut ar fi de doar câteva zile.

„Nu mă simt bine sunt pentru prima oara. Nu am mai fost niciodată să depun o plângere. Am zis că o să fiu puternică, dar cred că emisiunea asta va fi destul de grea pentru mine. Primesc ameninţări multe şi o să depun plângere. Nu le luăm în serios pentru că toată lumea îşi permită să zică orice în mediul online. Pot să înţeleg că fiecare este liber să gândească şi să facă ce vrea, dar când oamenii vin cu pietre asupra ta, atunci lucrurile sunt grave.