Ministrul Agriculturii, anunţ de ultimă oră pentru fermieri: „Am luat toate măsurile pentru a asigura celor care se afla în zonele viabile de irigat accesul la apă mai devreme”

Ministrul Agriculturii anunţă că au fost luate toate măsurile astfel încât fermierii, care se află în zonele viabile de irigat, să aibă acces la apă mai devreme faţă de anii anteriori.

30 mart. 2022, 11:52
Ministrul Agriculturii, anunţ de ultimă oră pentru fermieri: „Am luat toate măsurile pentru a asigura celor care se afla în zonele viabile de irigat accesul la apă mai devreme”

Ministrul Agriculturii, anunţ de ultimă oră pentru fermieri. Fermierii care se află în zone viabile de irigat vor avea acces la apă mai devreme faţă de anii trecuţi. Adrian Chesnoiu a mai precizat că infrastructura de îmbunătăţiri funciare este pregătită pentru funcţionare şi poate asigura un nivel optim al apei pentru o suprafaţă potenţial irigabilă de 1.289.381 ha.

Ministrul Agriculturii, anunţ de ultimă oră pentru fermieri

Citeşte şi EXCLUSIV | Adrian Chesnoiu, anunţ de ultimă oră despre criza de ulei din Europa. „Suntem pregătiţi cu stocuri. Noi ne producem necesarul în ţară şi nu trebuie să ne panicăm”

”Am luat toate măsurile pentru a asigura fermierilor care se afla în zonele viabile de irigat accesul la apă mai devreme față de alți ani, având în vedere că peste iarnă ne-am confruntat cu lipsa precipitațiilor.

Încă din 19 martie am pornit sistemele și am umplut canalele cu apă în Timiș, iar această acțiune continuă în toate zonele țării în care fermierii au solicitat furnizarea apei pentru irigații.

La această dată infrastructura de îmbunătățiri funciare este pregătită pentru funcționare și poate asigura un nivel optim al apei pentru o suprafață potențial irigabilă de 1.289.381 ha.

Continuăm măsurile de sprijin prin asigurarea gratuită a apei pompate pe infrastructura principală de irigații și suportarea a până la 50% din costurile facturilor la energie electrică folosită pentru instalațiile și echipamentele deținute de fermieri. De asemenea, continuă și lucrările de modernizare a infrastructurii de irigații, pentru că urmărim să creștem suprafața viabilă pentru irigat la două milioane de hectare.

Datele obținute din teritoriu ne arată că la această dată situația răsăririlor este bună în majoritatea bazinelor cerealiere. Monitorizăm în permanență situația culturilor și suntem pregătiți să intervenim dacă situația o va impune”, a scris Adrian Chesnoiu pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Ministrul propus al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, avertizează: „Agricultura românească este o ameninţare pentru alte state”