Ministrul propus al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, avertizează: „Agricultura românească este o ameninţare pentru alte state”

Adrian Chesnoiu, propus pentru postul de ministru al Agriculturii în guvernul Ciucă, spune că există state europene cu o tehnologie mult mai avansată în agricultură, care se tem de potenţialul României în domeniu.

24 nov. 2021, 11:28
Ministrul propus al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, avertizează: „Agricultura românească este o ameninţare pentru alte state”

Adrian Chesnoiu, ministrul propus al Agriculturii în Guvernul PSD-PNL-UDMR, a fost primul audiat miercuri în comisiile de specialitate din Parlament. În cadrul discursului, el a făcut o gafă referitoare la programul „Farm to Fork”, numind-o „strategia europeană de la furcă”, după care s-a corectat.

Chesnoiu este convins că agricultura românească poate fi un domeniu de succes, dacă România va şti să se adapteze la condiţiile pieţei europene, cu prevederile sale, dând exemplul Green Deal.

”Agricultura României este la un moment de răscruce. Contextul internațional este unul complicat. La nivel european, toate statele au impuse o serie de condiționalități. Trebuie să fim foarte atenți, pentru că fermierul român este performant și unele condiționalități, pe care România deja le respectă, dar agricultura românească este o amenințare pentru alte state, cu o agricultură mai avansată ca timp.

 

Avem aceste ambiții de mediu, acest Green Deal care se discută și care are anumite elemente pe care dacă nu vom știi să le exploatăm, atunci vom fi vulnerabili. Interesele statului român trebuie să primeze.

România are un potențial agricol fantastic, dar nu mereu am știut să-l exploatăm. Noi trebuie să trecem de la producție și export a materiei prime, dar trebuie să fim în stare să exportăm marfă cu valoare adăugată.

Știm să producem bine, iar în perioada următoare vom veni cu măsuri pentru ca lanțul alimentar să fie închis, iar românii să se bucure de roadele agriculturii din România.”, a spus Chesnoiu într-o conferinţă de presă transmisă pe pagina de Facebook a PSD.

Citeşte şi: Salariul unui tractorist în România poate ajunge la 14.000 de lei pe lună. Fermierii se plâng că nu găsesc forţă de muncă