Ministrul Agriculturii i-a dat raportul lui Ludovic Orban: În şapte zile am reuşit să autorizăm la plată peste 72% dintre fermieri

Ministrul Agriculturii a declarat în cadrul şedinţei de guvern de joi seară că ministerul a reuşit autorizarea la plată a peste 72 la sută dintre fermieri, respectiv a 602.306 fermieri din totalul de 830.898.

22 oct. 2020, 17:41
Ministrul Agriculturii i-a dat raportul lui Ludovic Orban: În şapte zile am reuşit să autorizăm la plată peste 72% dintre fermieri

Întrebat de premier în şedinţa de guvern care este situaţia plăţilor în agricultură, ministrul Adrian Oroş a spus că în doar şapte zile a reuşit autorizarea la plată a peste 72% dintre fermieri.

„Domnule prim-ministru, începând cu data de 16 octombrie am demarat plata acestor avansuri, iar în doar şapte zile am reuşit să autorizăm la plată peste 72% dintre fermieri, 602.306 fermieri din totalul de 830.898 de fermieri. Această procedură se derulează până în 30 noiembrie 2020. Speranţa noastră este că o să finalizăm mult mai repede”, a spus ministrul Agriculturii. 

Adrian Oros a mai precizat în cadrul şedinţei de Guvern de joi seară că vineri se încheie termenul de depunere pentru „măsura 21 – Sprijin temporar cu caracter excepţional, acordat fermierilor care au fost afectaţi în mod deosebit de evoluţia COVID”.

„Este vorba de o măsură prin care sprijinim sectorul zootehnic, dar şi sectorul vegetal, iar cuantumul sumelor este de 150 de milioane euro bani europeni, schemă aprobată de Comisie. Mâine este ultima zi de depunere, s-au înscris peste 100.000 de fermieri. Vom face controlul administrativ şi în următoarele săptămâni vom demara şi aici plăţile”, a mai precizat Adrian Oros.

Ajutoare pentru fermierii afectaţi de secetă, acordate de Guvern. Legea, VOTATĂ de Camera Deputaţilor


loading...