Ministrul Apărării din Ucraina dezvăluie ţările din care va primi armament în 2023, printre care şi România

Ministrul Apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, va primi armele și munițiile necesare pe parcursul fiecărei luni din anul 2023 pentru a putea lupta împotriva invaziei ruse şi a enumerat şi România printre statele care vor livra Ucrainei tehnică militară.

23 dec. 2022, 14:15
Ministrul Apărării din Ucraina dezvăluie ţările din care va primi armament în 2023, printre care şi România

Anunțul oficialului ucrainean vine pe fondul refuzului constant al autorităților române de a discuta public despre eventualele livrări de armament și muniții pentru Ucraina. Restul statelor europene care sprijină Ucraina să reziste în fața invaziei ruse au anunțat public în ce constă sprijinul militar.

În cadrul unui program special difuzat de posturile de televiziune ucrainene și preluat de agenția Interfax-Ucraina, ministrul ucrainean al Apărării a declarat că țara a semnat numeroase contracte cu alte națiuni pentru a dispune de arme în lunile următoare.

„Industria militară americană este deja în funcțiune. Cu alte cuvinte, una dintre temele-cheie ale fiecărei întâlniri din cadrul ‘formatului Ramstein’ (cum sunt numite întâlnirile Grupului de Apărare al Ucrainei cu alte națiuni) este implementarea capacităților țărilor care sprijină Ucraina în acest război”, a precizat ministrul ucrainean.

Citeşte şi: Anunțul așteptat de toată omenirea! Putin vrea ca războiul din Ucraina să se încheie: „Cu cât mai repede, cu atât mai bine!”

În acest moment, „au fost deja plasate comenzi, și nu doar în SUA, ci și în Germania, Franța, Slovacia, Cehia, România și alte țări”, a spus el.

„Și voi discuta deschis, fără să dezvălui mari secrete, am multe contracte semnate pentru a ne furniza armele necesare și muniția corespunzătoare. Și știu sigur, miniștrii Apărării sau secretarii Apărării din diverse țări îmi confirmă că și ei au semnat contracte similare”, a spus el.

Agenția ucraineană a reamintit că ministrul Apărării din SUA, Lloyd Austin, a informat încă din noiembrie că cel puțin șase țări au anunțat mai mult ajutor militar pentru Ucraina la a șaptea reuniune a așa-numitului format Ramstein.

Citeşte şi: Ambasadorul Rusiei la Washington ameninţă SUA după vizita lui Zelenski: „Acţiunile lor provocatoare duc la o escaladare, ale cărei consecinţe nici măcar nu pot fi imaginate”