Ministrul Apărării: Procedura de achiziţionare a corvetelor este în termen

Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale, a declarat miercuri că procedura de achiziţie a corvetelor este în termen şi că va reveni în câteva zile cu detalii.

RomaniaTV.net
28 nov. 2018, 10:02
Ministrul Apărării: Procedura de achiziţionare a corvetelor este în termen

Gabriel Leş a participat miercuri la conferinţa „Apărarea şi securitatea Europei şi în zona Marii Negre – Marea Britanie, România şi BREXIT”. El nu a dorit să facă declaraţii, însă, la final, a afirmat că procedura de achiziţionare a corvetelor este „încă în termen”.

„Procedura este auditată printr-un ordin al fostului ministru (Mihai Fifor, n.r.). Când o să avem toate detaliile o să venim cu informaţii… În câteva zile, probabil”, a precizat Gabriel Leş, potrivit News.ro.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, la finalul lunii octombrie, că procedura de achiziţie aferentă programului de înzestrare esenţial „Corveta multifuncţională” este în faza de evaluare a ofertelor, dar au fost necesare clarificări ceea ce a făcut ca termenul de finalizare să fie amânat pentru 15 noiembrie.

Guvernul a aprobat în februarie o hotărâre pentru încheierea unui acord cadru pentru patru corvete construite şi dotate la un şantier naval din România.

Pe 20 noiembrie, fostul preşedinte Traian Băsescu îl acuza, într-un mesaj publicat pe Facebook, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că a vrut trucarea licitaţiei pentru corvete.

Băsescu explica faptul că, prin lege, România poate să achiziţioneze echipamente militare fără licitaţie, însă „Daddy” a vrut o licitaţie, pentru că „singura modalitate de a-i ferici pe olandezii de la Damen cu contractul de 1,6 miliarde dolari era o licitaţie trucată”.