Ministrul Apărării, reacţie dură la refuzul lui Iohannis: „Propunerile preşedintelui nu sunt legale”. Ar putea fi sesizată CCR

Ministrul Apărării a avut prima reacție după refuzul președintelui de a numi un nou șef al Statului Major.

28 dec. 2018, 10:56
Ministrul Apărării, reacţie dură la refuzul lui Iohannis: „Propunerile preşedintelui nu sunt legale”. Ar putea fi sesizată CCR

„Toate propunerile pe care le-am făcut au fost respinse. Președintele ne-a obișnuit cu acest mod de lucru. Legea spune clar, propunerea se face de ministrul Apărării cu avizul primului ministru. Aceste propuneri nu sunt legale. Sunt foarte curios cum a prelungit mandatul domnului Ciucă. Trebuie să verificăm pe chestiuni legale. Din ce citesc eu în lege și prelungirea se face la propunerea ministrului Apărării”, a declarat Gabriel Leș.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, susține că mandatului șefului Armatei expiră la sfârșitul anului, precizând că atribuțiile sale vor fi preluate de locțiitor , iar ulterior va inainta o noua propunere pentru aceasta functie. Anterior, dupa sedinta CSAT, Klaus Iohannis a anuntat ca i-a prelungit mandatul lui Nicolae Ciuca, dupa ce l-a respins pe Dumitru Scarlat pentru acest post.

„La 31 decembrie, mandatul domnului Ciuca expira, iar atributiile sale vor fi preluate de loctiitor si voi veni cu o noua propunere. L-am intrebat sa imi spuna ce e nelegal si nu a sus. Am am articolul de lege in mana, voi verifica pe ce baza ar fi putut sa dea un asemenea decret”, a declarat ministrul la România TV.

Intrebat daca ia in calcul sesizarea CCR, Leș a raspuns: „O sa vedem, vom lua o decizie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că CSAT nu a aprobat propunerile ministrului Apărării pentru şeful Armatei, situaţie care a fost generată de incompetenţa PSD. Preşedintele a anunţat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de şef al Armatei pentru generalul Ciucă.