Ministrul Apărării: România sprijină eforturile aliate intensificate destinate Georgiei, R. Moldova şi Ucrainei

România sprijină activ eforturile aliate intensificate destinate Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei, a afirmat, miercuri, ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o cu ambasadorul Regatului Danemarcei la București, Karsten Vagn Nielsen.

RomaniaTV.net
26 iul. 2017, 17:47
Ministrul Apărării: România sprijină eforturile aliate intensificate destinate Georgiei, R. Moldova şi Ucrainei

Cred cu tărie că soluția pe termen lung o reprezintă consolidarea capacității de apărare și a rezilienței partenerilor NATO, atât la est, cât și la sud, în sprijinul abordării omnidirecționale. Astfel, în ceea ce privește partenerii estici, România sprijină activ eforturile aliate intensificate destinate Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei„, a afirmat Adrian Țuțuianu.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis miercuri AGERPRES, Țuțuianu a evidențiat participarea comună a României și Danemarcei la misiunile aliate, precum și la proiectele multinaționale ale Alianței, inclusiv în cadrul conceptului Smart Defence, lansat la Summitul NATO de la Chicago din mai 2012.

Totodată, cei doi oficiali au abordat și aspecte referitoare la evoluțiile situației de securitate în regiunile de interes, contracararea amenințărilor hibride și cooperarea în cadrul NATO și UE. Ministrul Apărării a prezentat progresele naționale cu privire la prezența înaintată adaptată pe flancul estic al Alianței, pe cele trei dimensiuni operaționale.