Ministrul austriac de Externe vrea să taie din alocaţiile plătite copiilor români. El doreşte o reformă a UE

Publicat: Sâmbătă, 20 Iunie 2015 17:48 // Actualizat: Sâmbătă, 20 Iunie 2015 18:52 // Sursa: romaniatv.net

Sebastian Kurz, ministrul austriac de Externe, s-a arătat nemulţumit de faptul că statul austriac plăteşte o alocaţie prea mare pentru copiii ai căror părinți, cetăţeni UE, muncesc în această ţară.

Ministru de Externe al Austriei cere o reformă a sistemelor sociale din Uniunea Europeană, el dorind în mod concret ca valoarea alocaţiilor pe care le primesc copiii străinilor aflaţi în Austria să corespundă celei din statul din care provin părinţii acelor copii.

Citeşte şi Austria îşi primeşte cota de imigranţi în corturi. Centrele de primire sunt deja pline

Sebastian Kurz, ministrul austriac, a explicat la postul public de televiziune ORF că, pentru doi copii români ai căror părinţi muncesc în Austria, "statul austriac oferă lunar aproximativ 300 de euro, sumă care aproape corespunde unui salariu mediu din România". Dacă propunerea lui Kurz ar fi luată în considerare şi pusă în aplicare la nivelul UE ar însemna ca Austria să nu mai plătească aproximativ 300 de euro pentru doi copii români, ci doar circa 30 de euro. Totuşi, poziţia lui Sebastian Kurz a fost criticată de ministrul muncii, Rudolf Hundstorfer.

Citeşte şi Ministerul Muncii trimite mediatori pentru a rezolva problemele romilor din Suedia

Într-un alt context, Ministerul de Finanţe de la Viena a precizat că guvernul austriac a dat, în 2013, indemnizaţii pentru copiii străinilor care muncesc în Austria în valoare de 206 milioane de euro, în creştere faţă de 2010, când au fost trimise 150 de milioane de euro. Cei mai mulţi bani au ajuns în Ungaria - 65 de milioane de euro. În Slovacia au ajuns 48 de milioane de euro, în Polonia - 31 de milioane, în Slovenia - 13 milioane de euro şi în România - 11 milioane de euro.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 iun 20:49
...o alocaţie prea mare pentru copiii ai căror părinți, cetăţeni UE, muncesc în această ţară. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
20 iun 17:59
Votează email 0 email
...mare pentru copiii ai căror părinți, cetăţeni UE, muncesc în această ţară. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
20 iun 17:57
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
20 iun 17:57
Votează email 0 email
...Slovenia – 13 milioane de euro şi în România – 11 milioane de euro. Nu rata Sursă: www.romaniatv.net ...
1
EUR
4.7667
RON
15 Nov
noapte 8 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H