Ministrul britanic al Apărării: Invazia Rusiei în Ucraina va crește fluxul de migranți şi preţurile la combustibil şi alimente

Conflictul din Ucraina va crește fluxul de migranți către Europa și va crește prețurile la combustibil și alimente. Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a avertizat despre acest lucru în timpul unei conferințe de presă la Budapesta.

31 ian. 2022, 16:57
Ministrul britanic al Apărării: Invazia Rusiei în Ucraina va crește fluxul de migranți şi preţurile la combustibil şi alimente

Anunțul vine înaintea întâlnirii din data de 1 februarie dintre premierul ungar Viktor Orban și liderul rus Vladimir Putin. Politicienii vor face schimb de opinii asupra problemelor de actualitate ale asigurării securității europene, transmite serviciul de presă de la Kremlin. „Nu știm ce îi va spune prim-ministrul ungar lui Putin, dar noi… nu vrem instabilitate, nu vrem război în est, nu vrem victime, nu vrem fluxuri de migranți din Ucraina. Nu vrem prețurile ridicate la combustibil și alimente care decurg inevitabil din orice acțiune”, citat de Reuters.

Secretarul britanic al Apărării a spus că este „foarte important” ca președintele Putin să audă despre „îngrijorarea și… teama” cu privire la Ucraina. Cuvintele au venit după ce Kremlinul a promis că va răspunde la noile sancțiuni din Regatul Unit.

Citeşte şi Copiii din Ucraina învaţă să folosească arma în caz că vor fi nevoiţi să-și apere țara de o posibilă invazie a Rusiei

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg s-a arătat îngrijorat pentru că Uniunea Europeană depinde de Rusia pentru aproximativ o treime din necesarul de gaze şi orice întrerupere ar exacerba criza energetică existentă cauzată de oferta insuficientă.

Suntem îngrijoraţi de situaţia energetică din Europa, deoarece demonstrează vulnerabilitatea de a fi prea dependenţi de un singur furnizor de gaze naturale şi acesta este motivul pentru care aliaţii NATO sunt de acord că trebuie să lucrăm şi să ne concentrăm pe diversificarea aprovizionării”, a spus secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

Citeşte şi CTP: „Să trăim în securitate alături de Rusia e ca și cum am umbla pe stradă cu un urs turbat, ca să nu fim agresați de derbedei”