Copiii din Ucraina învaţă să folosească arma în caz că vor fi nevoiţi să-și apere țara de o posibilă invazie a Rusiei

Copiii din Ucraina sunt instruiți să folosească arme, în timp ce se pregătesc să își apere țara în cazul unei invazii a ruşilor. Presa a publicat imagini în care militari ucraineni din Kiev îi învaţă pe civili, inclusiv copii, cum să folosească arme.

31 ian. 2022, 16:22
Copiii din Ucraina învaţă să folosească arma în caz că vor fi nevoiţi să-și apere țara de o posibilă invazie a Rusiei

Armata ucraineană a organizat o zi de antrenament la Kiev, unde civili de toate vârstele au primit instructaj din partea unor militari privind folosirea armelor. Între ei şi copii. Unii au putut pune mâna pe o armă adevărată.

Alţi copii au fost învățați cum să țină în mână replici din lemn ale puștilor Kalașnikov, scrie The Sun.

Citeşte şi: Canada îşi retrage personalul de la Kiev şi deplasează trupe în vestul Ucrainei

Consiliul de Securitate al ONU va discuta luni, pentru prima dată, ultimele evoluţii de la frontiera Ucrainei, unde Rusia a concentrat efective militare importante, creând tensiuni cu Occidentul.

Rusia este una dintre cele cinci puteri permanente cu drept de veto din consiliu, alături de Statele Unite, Franţa, Marea Britanie şi China. Consiliul de Securitate este însărcinat cu menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.

La o zi după reuniune, Rusia urmează să preia preşedinţia rotativă a consiliului pentru luna februarie.

Citeşte şi: Germania exclude extinderea NATO spre est, în viitorul apropiat. Anunţ important făcut de ministrul de Externe de la Berlin

Antrenamentele au loc în contextul în care Rusia a mutat 127.000 de soldați, precum și tancuri, și rachete, la granița sa cu Ucraina.

NATO nu intenţionează să trimită trupe de luptă în Ucraina, care nu este membră a Alianţei, în eventualitatea unei invazii ruse, a declarat duminică secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unui interviu pentru BBC.

„Nu avem intenţia de a desfăşura trupe de luptă în Ucraina… ne concentrăm pe furnizarea de sprijin”.

„Există o diferenţă între a fi membru NATO şi a fi un partener puternic şi foarte apreciat ca Ucraina. Nu există nicio îndoială în această privinţă”, a adăugat Stoltenberg.