Guvernul britanic crește impozitarea companilor din energie. Ministrul de Finanțe: ”Taxa va fi majorată la 35%, de la nivelul actual de 25%

Ministrul britanic de Finanțe, Jeremy Hunt, a anunțat joi că guvernul britanic va majora impozitarea companiilor din energie, în încercarea de a strânge bani pentru a acoperi o parte din neccesarul finanţelor publice.

18 nov. 2022, 08:49
Guvernul britanic crește impozitarea companilor din energie. Ministrul de Finanțe: ”Taxa va fi majorată la 35%, de la nivelul actual de 25%

Ministrul britanic de Finanțe, Jeremy Hunt, a anunțat joi că guvernul britanic va majora impozitarea companiilor din energie, în încercarea de a strânge bani pentru a acoperi o parte din  neccesarul finanţelor publice.

Citește și Orașul din România cu cele mai mici facturi la încălzire. Prețul incredibil plătit de o familie pentru un apartament de 3 camere

Astfel, guvernul va majora o taxă pe profit pentru firmele de petrol şi gaze pe care o va extinde și la firmele producătoare de energie. Totul în încercarea de a strânge bani pentru a acoperi o parte din neccesarul finanţelor publice, transmite Reuters.

Ministrul de Finanțe a menționat că ”taxa va fi majorată la 35%, de la nivelul actual de 25%.

Totodată, el a transmis că noul sistem de impozitare se va aplica şi producătorilor de electricitate, care de la 1 ianuarie vor plăti 45%.

Creşterea preţurilor la petrol şi gaze pe fondul războiului în Ucraina a determinat o explozie a facturilor la energie, declanşând cea mai gravă criză a costului vieţii din Marea Britanie din ultimii ani.

Costul de producţie a energiei electrice de la centralele pe gaz este, în aceste momente, punctul de referinţă în funcție de care este stabilit preţului angro al energiei electrice. Acesta ajută la determinarea sumei pe care oamenii o plătesc pentru energia pe care o consumă.

Mai mult, acest lucru înseamnă că producătorii de energie regenerabilă, cum ar fi cea energia eoliană sau cea solară, dar şi centralele nucleare, pot beneficia de preţuri en-gros mai mari.

Citește și Cursuri online în prima mare universitate din România din cauza facturilor. Ce se întâmplă cu şcolile?