Carmen Dan a numit un nou şef interimar la Jandarmeria Română. Ionuţ Sindile are 40 de ani şi este născut în Teleorman

Colonel Ionuț Cătălin Sindile, prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, a fost împuternicit de ministrul Carmen Dan în funcția de Inspector General al Jandarmeriei Române, a anunţat MAI într-un comunicat de presă. Împuternicirea vine ca urmare a faptului că mandatul lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei Române a expirat. 

RomaniaTV.net
14 aug. 2018, 20:46
Carmen Dan a numit un nou şef interimar la Jandarmeria Română. Ionuţ Sindile are 40 de ani şi este născut în Teleorman

Ionuţ Sindile este împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române începând cu data de 15 august, pentru o perioadă de maximum şase luni.

Ionuţ Sindile are 40 de ani şi este născut în judeţul Teleorman. A absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, la arma jandarmi, în anul 2000 și are o experiență de 18 ani în Jandarmeria Română. Ionuţ Sindile are gradul de colonel şi până acum a ocupat funcţia de prim-adjunct al inspectorului general şi Şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, potrivit site-ului Jandarmeriei.

Ionuț-Cătălin Sindile are o relevantă activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaționale sub egida Uniunii Europene.

Mandatul lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei a expirat la data de 15 august, el fiind numit până acum de două ori interimar şi nemaiputând fi numit şi a treia oară tot interimar.

Sebastian Cucoş, şeful Jandarmeriei Române: Cei care au greşit vor plăti, indiferent din ce parte sunt

Sebastian Cucoş a fost împuternicit de ministrul de Interne să îndeplinească atribuţiile acestei funcţii pentru o perioadă de şase luni în august anul trecut, după pensionarea generalului de brigadă Marin Andreiana, iar după expirarea acestui mandat i-a fost acordat un al doilea mandat interimar, care a expirat miercuri.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus marţi că a trimis la Cotroceni documentele prin care cere prelungirea mandatului lui Cucoş, însă nu a primit încă aprobare din partea preşedintelui Iohannis. Ulterior, Administraţia prezidenţială a anunţat că CSAT va lua o decizie cu privire la numirea lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei după finalizarea anchetei privind violenţele din Piaţa Victoriei, din data de 10 august. 

Sebastian Cucoş a spus, marţi seară, într-o conferinţă de presă, că el a absolvit un examen pentru postul de inspector general al jandarmeriei Române şi că aşteaptă avizul CSAT, fiind o procedură care durează. „Este o procedură care durează, nu fac decât să aştept ca procedura să se încheie”, a subliniat el.