Profesorul care fotografia elevii în toaletă, sancţionat cu 10% din salariu. Cîmpeanu: Vom analiza decizia CA

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi referitor la incidentul petrecut la școala 164 din București, că va analiza decizia Consiliului de Administrație a școlii, care a decis sancționarea cu 10% din salariu a profesorului care și-a fotografiat elevii la toaletă.

15 oct. 2015, 14:08
Profesorul care fotografia elevii în toaletă, sancţionat cu 10% din salariu. Cîmpeanu: Vom analiza decizia CA

Ministrul a declarat, într-o conferință de presă, că sancțiunile prevăzute de lege în asemenea cazuri sunt aplicate în funcție de câteva criterii, de gravitate.

„Sancțiunile care pot fi acordate sunt pe mai multe paliere în funcție de gravitatea lor, gravitatea fiind apreciată de CA al școlii. Sistemul educației e structurat pe următoarele paliere: Ministerul Educației — ministrul Educației, inspectoratele școlare, școala și CA al școlii, profesorul. Nu există posibilitatea de a sări aceste trepte. Sunt în deplin dezacord cu aceste proceduri din partea unora dintre colegii noștri dascăli și o să analizăm decizia CA, plecând de la faptul că profesorul a recunoscut că a dorit să fie o formă de amenințare la adresa copiilor. Formele de amenințare nu fac parte dintre instrumentele educaționale pe care le folosim”, a spus ministrul.

Cum a fost SANCŢIONAT profesorul care a fotografiat eleve în toaletă

În cursul lunii septembrie, ca urmare a sesizării părintelui unui elev și a semnalelor apărute în mass-media, o echipă de control constituită din inspectori școlari s-a deplasat la Școala gimnazială nr. 164 din sectorul 6 pentru a verifica aspectele semnalate privind activitatea profesorului de educație fizică și sport Silvestru Toma Dragoș.

Mama unei fetiţe fotografiate de profesor: „Copilul meu era dezbrăcat. Se pregătea să-şi ridice lenjeria”

„Concluziile echipei de control au scos în evidență următoarele aspecte: Silvestru Toma Dragoș a realizat mai multe fotografii în timpul orei de educație fizică și sport, justificând că fotografiile pot reprezenta o dovadă a nerespectării disciplinei de către elevi; fotografierea ilegală a elevilor fără acordul părinților; lipsa de comunicare dintre școală și părinții elevilor”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar al Municipiului București în data de 6 octombrie a.c.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a participat joi, la Cluj, la ceremonia de decernare a titlului de Profesor Honoris Causa către fostul comisar European Dacian Cioloș. Ministrul a avut joi la Cluj și o întâlnire cu directorii unităților de învățământ preuniversitar din Cluj, dar și cu zece inspectori școlari generali din țară. De asemenea, ministrul a făcut o vizită la Colegiului Național ,,Mihai Viteazul’ din Turda și a participat la deschiderea Grădiniței din comuna Săndulești, satul Copăceni.