Ministrul Constantin Niţă îl ATACĂ pe Klaus Johannis: Intrarea în PNL, un troc fără jenă

Ministrul delegat pentru Energie, pesedistul Constantin Niţă, a lansat un atac dur la adresa mai noului său coleg de alianţă, liberalul Klaus Johannis, calificând gestul acestuia de a intra în PNL şi explicaţiile date cu privire la motivele  înscrierii în partid drept un "troc" făcut fără nici un fel de "jenă".

05 mart. 2013, 11:13
Ministrul Constantin Niţă îl ATACĂ pe Klaus Johannis: Intrarea în PNL, un troc fără jenă

Constantin Niţă face referire, pe blogul personal, la declaraţiile făcute, zilele trecute, de Klaus Johannis privind intrarea sa în PNL.

„Domnul Johannis a declarat, zilele trecute, cu o seninătate şi cu o îndrăzneală extraordinare că unul dintre scopuri principalele pentru care a intrat în PNL este să ajute Sibiul să devină capitala Regiunii Centru în urma împărţirii adimistrative, iar dumnealui, implicit, să devină guvernator. Pe scurt: „Scopul scuză mijloacele”. De altfel, a ţinut şi să-şi ceară scuze în faţa sibienilor că a făcut un lucru atât de „ruşinos” şi a intrat în politică.

Este de neacceptat o astfel de poziţie din partea dlui. Johannis din mai multe motive: După ce am asistat patru ani la tipul de politică impus de PDL, în care mulţi au intrat în politică pentru a obţine o funcţie, o asemenea mărturisire pare făcută fără niciun fel de jenă. Ştiu că poate să sune populist, dar, în politică, dacă eşti un om cu oarecare conduită morală, intri mânat de anumite principii şi valori pe care doreşti să le promovezi. În niciun caz pentru că vrei să obţii o funcţie sau să faci lobby pentru un anumit proiect. Sibiul nu va putea deveni capitală regională atât timp cât există Braşovul. Toţi indicatorii economici ai Braşovului îi sunt superiori”, susţine Constantin Niţă.

Ministrul social-democrat mai scrie că Johannis aduce drept argument forte faptul că Sibiul este în centrul regiunii.

„Şi de ce ar trebui să fie decisiv acest lucru?! Cred că trebuie să alegem drept capitală a fiecărei regiuni oraşul cel mai dezvoltat economic şi cu cel mai mare potenţial. Aşa se întâmplă în toate ţările din lume. Regionalizarea administrativă a fost decisă pentru a atrage mai mulţi investitori, mai multe fonduri europene etc. În aceste condiţii cred că nu încape îndoială că Braşovul este cel mai potrivit.

Dl. Johannis a vrut să fure startul, cum se spune, şi a început campania de lobby mai devreme. Şi chiar dacă a încercat să-şi atenueze declaraţiile adăugând că nu este sigur că intrarea în PNL îi va garanta acest lucru, presupunem cu toţii că deja există anumite discuţii.

Ceea ce îi pot garanta dlui. Johannis este că braşovenii vor veni cu argumente foarte puternice pentru oraşul lor. Nu vor permite ca acest troc să fie dus până la capăt. M-au sunat foarte mulţi oamenii din Braşov extrem de indignaţi care doresc să ia atitudine şi să se exprime„, acuză ministrul.

Niţă precizează că aşteaptă ca „următorul argument aruncat în această „luptă” să fie legat de faptul că Braşovul este condus de un primar aflat în opoziţie, iar dumnealui este de partea puterii”.

„În opinia mea, dacă dorim ca împărţirea pe regiuni administrative să fie una eficientă pentru români, trebuie să eliminăm orice implicaţie politică. De altfel, dacă ar fi să facem alegeri, sunt sigur că majoritatea ar vota pentru Braşov. Potenţialul economic şi turistic se află în creştere, iar autostrada şi aeroportul care se vor construi în perioada următoare, vor transforma Braşovul în cea de-a doua capitală a României, indiferent dacă vrea sau nu dl. Johannis”, conchide ministrul.