Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, îl elogiază pe Eminescu de Ziua Culturii Naţionale: „Cultura este țesătura invizibilă ce ne ține pe toți la un loc. Dacă Eminescu ar fi mai zăbovit câțiva ani pe pământ, sufletului românesc i-ar fi fost mai bine”

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a transmis un mesaj impresionant de Ziua Culturii, zi care coincide cu data la care Mihai Eminescu a văzut lumina zilei. Pe 15 ianuarie 2022, se împlinesc 172 de ani de la naşterea marelui poet.

15 ian. 2022, 13:28
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, îl elogiază pe Eminescu de Ziua Culturii Naţionale: „Cultura este țesătura invizibilă ce ne ține pe toți la un loc. Dacă Eminescu ar fi mai zăbovit câțiva ani pe pământ, sufletului românesc i-ar fi fost mai bine”

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, face elogiul lui Mihai Eminescu, dar şi al altor mari scriitori români care au scris pagini impresionante pentru cultura poporului român.

Lucian Romaşcanu, elogiu lui Eminescu de Ziua Culturii Naţionale

Cu această ocazie, ministrul Culturii anunţă un spectacol magnific dedicat Zilei Culturii Naţionale, pregătit de Ministerul Culturii împreună cu Opera Națională, cu Teatrul Național și cu Teatrul Național Mihai Eminescu din Chișinău. Spectacolul va putea fi urmărit la TVR sau Radio Romania Cultural începând cu ora 19:00.

#SarbatoareNațională

Ce-ar fi fost dacă Eminescu ar fi mai zăbovit câțiva ani pe pământ? E o întrebare care ne tulbură când ne gândim la el, la Nicolae Labiș, la Porumbescu, la Magda Isanos și la câți alții… Credința generală este că ar fi fost cu siguranță mai bine sufletului românesc. Totuși, se pare că planul lui Dumnezeu pentru aleșii săi nu se măsoară în aritmetica anilor ci în intensitatea lor. Și în înmulțirea talanților.

Așadar, acei puțini ani ai Luceafărului i-au fost de ajuns să străbată veacurile iar ziua nașterii sale să fie aceeași cu Ziua Culturii Naționale.

Citeste si Ultimul urmaş al lui Mihai Eminescu trăieşte la Paris …

Cultura este, pe de o parte, țesătura invizibilă ce ne ține pe toți la un loc, care ne face să tresăltam la fel, aici sau oriunde, la dangăt de colopot, la vers românesc sau la sunet de colind.

Cultura, ca expresie artistică, e tot ceea ce lucrează la această țesătură, prin dăruirea de către cei aleși, în aceleași acorduri ale sufletului, prin cântec, prin litere, prin transformarea materiei, a darurilor primite de Sus. Pentru toate cele de mai sus și pentru multele ce reprezintă Cultura română, să-i urăm și să ne urăm.

La Mulți Ani!

PS Diseară, Ministerul Culturii împreună cu Opera Națională, cu Teatrul Național și cu Teatrul Național Mihai Eminescu din Chișinău au pregătit un spectacol de gală. Vă rog urmăriți-l la TVR sau Radio Romania Cultural începând cu ora 19:00. Merită!

Citeste si Lucruri neştiute despre Mihai Eminescu. Poetului îi plăcea să joace fotbal şi detesta matematica