Ministrul de Externe al Poloniei atrage atenţia că unele oficialităţi europene folosesc standarde duble în afirmaţiile lor

Publicat: Marţi, 11 Septembrie 2018 19:06 // Actualizat: Marţi, 11 Septembrie 2018 19:06 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone, Jacek Czaputowicz, a declarat marţi, referitor la o serie de afirmaţii ale unor oficiali europeni, că în evaluările acestora sunt folosite standarde duble, astfel încât ceea ce este acceptat în anumite ţări nu este tolerat în România, Ungaria, Polonia.

"Sugerez că nu există situaţia încălcării statului de drept sau în care să nu se respecte valorile Uniunii Europene. Nu suntem de acord cu aceste declaraţii. Nu reprezintă realitatea. Polonia are dreptul să îşi reafirme sistemul juridic în conformitate cu standardele europene. Câteodată, considerăm că sunt folosite standarde duble, ceva ce este acceptat în anumite ţări sau poate nu sunt acceptate în România, Ungaria, Polonia. De exemplu, statul de drept sau alte prevederi pe care le-am implementat în Polonia sunt cele existente în ţările din Vest", a spus Jacek Czaputowicz la Clubul Diplomatic, la conferinţă de presă comună cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, de la finalul reuniunii Trilaterale România-Polonia-Turcia.

Oficialul polonez, care a răspuns astfel unei întrebări adresate de jurnalişti, s-a declarat împotriva încercării de pedepsire a unor ţări pe motivul nerespectării statului de drept, calificând "învinuirile" aduse drept "un instrument politic folosit de anumiţi lideri".

"Vom fi împotriva încercărilor de a combina statul de drept cu această încercare de a pedepsi regiunea sau anumite ţări. Nu sunt criterii clare. Cum poţi evalua dacă statul de drept a fost respectat? Iar în Curtea Europeană de Justiţie, noi suntem lideri în implementarea acestor reguli. Deci, acest lucru nu înseamnă că suntem împotriva discutării, dar spun că nu sunt mecanisme de evaluare la nivel obiectiv. De aceea, credem că această învinuire a ţărilor noastre este un instrument politic folosit de anumiţi lideri. Bineînţeles, vom fi împotriva pedepsirii Ungariei sau a României pentru folosirea acestui mecanism, pentru că nu este justificat", a mai spus ministrul de Externe al Poloniei.

Proiectul european este în "pericol de moarte" din cauza unor adversari din interiorul şi exteriorul UE, a susţinut comisarul european pentru Buget, Günther Oettinger, citat într-un articol publicat de Politico.eu.

El a apreciat că o aprobare rapidă a viitorului cadru bugetar multianual al UE de către liderii naţionali şi de Parlamentul European va arăta dacă Europa mai este capabilă de acţiune în faţa unor asemenea provocări.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 sep 09:20
Răspunde | Votează email 0 email
STELA
UNIUNEA EUROPEANA ? UN VIS FRUMOS CARE INCET,INCET VA DEVENI UN COSMAR PENTRU MAJORITATEA TARILOR CONSIDERATE DE MANA A DOUA SI CARE AU AJUNS PIATA DE DESFACERE PENTRU CATEVA TARI DIN UNIUNE .
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H