Ministrul de Externe bulgar afirmă că Rusia reprezintă o ameninţare GRAVĂ pentru securitate

Rusia reprezintă o amenințare gravă pentru securitate, a declarat miercuri ministrul de externe bulgar, Daniel Mitov, într-un discurs rostit la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale de la Washington (CSIS), potrivit novinite.com, citată de Agerpres. 

RomaniaTV.net
16 iul. 2015, 06:08
Ministrul de Externe bulgar afirmă că Rusia reprezintă o ameninţare GRAVĂ pentru securitate

Șeful diplomației bulgare a apreciat că sancțiunile internaționale impuse Moscovei trebuie să fie menținute. Mai mult, Mitov a subliniat că fiecare țară dorește să aibă relații bune cu Rusia și că toate statele au făcut eforturi în acest scop după căderea Zidului Berlinului.

Ministrul de externe bulgar se află până vineri într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la șase luni după vizita secretarului de stat american John Kerry în Bulgaria.

Obiectivul vizitei șefului diplomației bulgare în SUA este de a analiza, împreună cu oficiali americani, evoluția dialogului strategic dintre Sofia și Washington.

Aceste dialog se desfășoară la nivelul unor grupuri de lucru în domeniile securității și apărării, securității energetice, statului de drept și educației.

Pe agenda vizitei lui Daniel Mitov sunt prevăzute întrevederi cu reprezentanți ai Departamentului de Stat, ai Pentagonului, ai Departamentului Comerțului și ai Departamentului Energiei.

De asemenea, oficialul bulgar va avea întâlniri cu membri ai Camerei Reprezentanților și ai Senatului Congresului SUA.