Ministrul de Externe din Ucraina, apel disperat la celelalte ţări: „Opriţi-l pe Putin, izolaţi Rusia, tăiaţi toate legăturile”

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a confirmat vineri atacurile cumplite de rachete care au lovit Kievul în zori. Potrivit lui, sunt deja trei răniţi în capitala Ucrainei.

25 feb. 2022, 08:19
Ministrul de Externe din Ucraina, apel disperat la celelalte ţări: „Opriţi-l pe Putin, izolaţi Rusia, tăiaţi toate legăturile”

Oficialul ucrainean compară acţiunile comandatede Vladimir Putin cu atacurile Germaniei naziste din 1941.

„Lovituri ruse îngrozitoare cu rachete asupra Kievului. Ultima dată când capitala noastră a trecut prin ceva asemănător a fost în 1941, când a fost atacată de Germania nazistă. Ucraina a învins acel demon şi îl va învinge şi pe acesta”, a transmis ministrul ucrainean de Externe.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei a făcut apel la celelalte ţări să impună sancţiuni dure Rusiei şi lui Vladimir Putin şi să dea Rusia afară de peste tot.

„Stopați pe Putin. Izolați Rusia. Tăiați toate legăturile. Dați Rusia afară de peste tot”, a mai transmis el.

Kievul este vizat de noi tiruri de rachetă vineri dimineaţă. Două explozii puternice au răsunat în zorii zilei de vineri în centrul Kievului, la o zi după începutul invaziei ruse în Ucraina.

Într-o postare pe contul de Facebook, forţele terestre ucrainene au precizat că Kievul este vizat de „tiruri de rachetă”, precizând că au distrus în zbor două din aceste rachete.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că trei persoane au fost rănite, dintre care una grav, de resturile de rachete căzute într-un cartier rezidenţial din sud-estul capitalei.

Potrivit presei locale, până la 2.000 de soldați ai forțelor speciale ruse intenționează să pună mâna pe aeroportul din Kiev cu ajutorul vehiculelor blindate și al trupelor aeriene. Soldații ar urma să fie aduși cu elicopterele prin Belarus.

De asemenea, militarii ruşi vor să lase capitala Kiev fără electricitate și comunicații, scrie presa locală.

Citeşte şi Kievul, vizat de tiruri de rachetă. Atacuri în mai multe oraşe ucrainene pentru a doua zi consecutiv. Sirenele sună în continuu. Zelenski: Ucraina a rămas singură

Citeşte şi Planul lui Putin, denunţat de serviciile secrete ucrainene. Ce urmăreşte prin ocuparea Kievului