Planul lui Putin, denunţat de serviciile secrete ucrainene. Ce urmăreşte prin ocuparea Kievului

Serviciile speciale ucraunene au anunțat noi planuri ale Kremlinului. Militarii ruşi urmăresc "preluarea controlului" capitalei Ucrainei. De altfel, o nouă serie de atacuri cu rachete de croazieră sau balistice au avut loc vineri dimineaţă în Kiev, iar ruşii vor să lase capitala fără electricitate și comunicații, scrie presa locală.

25 feb. 2022, 07:51

Presa locală scrie că, potrivit planului operațional al Federației Ruse, până la 2.000 de forțe speciale ale Armatei Rusiei intenționează să pună mâna pe aeroportul din Kiev cu vehicule blindate ușoare și armament folosit de trupele aeriene. Operațiunea de aterizare va fi controlată din aeronavele A-50 în spațiul aerian al Belarusului și Rusiei.

Aceeaşi sursă scrie că grupuri de sabotaj aflate deja în Ucraina ar urma să deconecteze oraşul de la rețelele electrice și de comunicații, provocând panică în rândul populației.

Citeşte şi: Kievul, vizat de tiruri de rachetă. Atacuri în mai multe oraşe ucrainene pentru a doua zi consecutiv. Sirenele sună în continuu. Zelenski: Ucraina a rămas singură

Mai mult, aceleaşi surse spun că grupuri de provocatori organizează incendieri și jafuri pentru a semăna și mai mult panica și a concentra atenția organelor de drept pe stabilizarea situației securității publice, și nu pe găsirea sabotorilor și spionilor.

În același timp, ar urma să fie atacate cibernetic autoritățile publice și a alte site-uri vitale din Ucraina.

Pasul următor ar fi preluarea controlului principalelor autorități – Statul Major, Rada Supremă până la sosirea forțelor armate.

Operațiunea ar urma să dureze cel mult 24 de ore, fiind așteptată în zilele următoare.

Citeşte şi: Experţii anunţă că va cădea şi Kievul în câteva ore. Lupte grele în regiunea Sumi din Ucraina. VIDEO

Toate aceste manevre au drept scop preluarea conducerii statului şi obligarea Ucrainei de a semna un acord de pace în condițiile impuse de Rusia.

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, chiar dacă o parte din conducerea țării va fi evacuată, unii politicieni pro-ruși vor putea „să-și asume responsabilitatea” și să semneze documente favorabile Rusiei.

Drept urmare, Ucraina ar putea fi împărțită în două părți – pe principiul Germaniei de Vest și de Est (sau Coreea de Nord și de Sud). În același timp, Rusia recunoaște partea legitimă a Ucrainei care va semna aceste acorduri și va fi loială Kremlinului.

Potrivit sursei citate, principiul de acțiune al invadatorilor: „cine controlează capitala – el controlează statul”.

„Dar planurile lui Putin sunt cunoscute, iar armata ucraineană este gata să-l respingă”, a transmis serviciul de informații.