Ministrul de Externe Lazăr Comănescu, la reuniunea NATO. Relaţia Alianţei cu UE, subiectul principal

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, va participa la Summitul NATO ce are loc la Varșovia vineri și sâmbătă și va participa la discuții ce au ca subiect inclusiv relația Alianței cu Uniunea Europeană, informează un comunicat al MAE transmis joi AGERPRES.

07 iul. 2016, 18:42
Ministrul de Externe Lazăr Comănescu, la reuniunea NATO. Relaţia Alianţei cu UE, subiectul principal

Ministrul Afacerilor Externe va participa la summit ca membru al delegației conduse de președintele Klaus Iohannis. Cu acest prilej, ministrul român al Afacerilor Externe va participa, vineri, la o reuniune ministerială a Comisiei NATO-Georgia, în cadrul căreia va fi discutat stadiul implementării măsurilor Aliate de sprijin pentru Georgia, decise la Summitul precedent, din Marea Britanie. Vor fi, totodată, adoptate noi măsuri în sprijinul Georgiei, atât în vederea consolidării dialogului politic cu Alianța, cât și pe dimensiunea practică, informează Agerpres.

Citeşte şi Programul lui Mihnea Motoc, ministrul Apărării, la Summitul NATO

Totodată, în seara de vineri, șeful diplomației române va participa la un dineu de lucru al miniștrilor Aliați de Externe, cu participarea Înaltului Reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, precum și a miniștrilor de Externe din statele partenere cu oportunități sporite în relația cu NATO (Enhanced Opportunities Partners) — Australia, Georgia, Finlanda, Iordania și Suedia. Va avea loc un schimb de opinii asupra situației de securitate din vecinătatea estică și sudică a NATO, precum și a răspunsului Alianței la acest mediu de securitate în schimbare, inclusiv din prisma sprijinului pentru statele partenere.

Va fi discutat și stadiul relației NATO-UE, precum și oportunități de consolidare a parteneriatului strategic dintre cele două organizații.