Ministrul de Externe rus afirmă că Armata Liberă Siriană este o STRUCTURĂ FANTOMĂ

Armata liberă siriană (FSA) - brațul înarmat al opoziției siriene, formată din dezertori ai armatei regimului sirian - rămâne o structură fantomă, a declarat luni ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de agenția de presă TASS.

05 oct. 2015, 12:22
Ministrul de Externe rus afirmă că Armata Liberă Siriană este o STRUCTURĂ FANTOMĂ

‘Ni se vorbește de Armata liberă siriană, dar unde este ea? Aceasta rămâne o structură fantomă, nu se știe nimic despre ea’, a spus Lavrov, adăugând că Moscova a solicitat SUA explicații cu privire la ceea ce reprezintă această formațiune.

Cu patru zile în urmă, după ce Occidentul a denunțat loviturile aeriene ale aviației ruse asupra pozițiilor Armatei de eliberare siriene din nordul Siriei în locul Statului Islamic, șeful diplomației ruse afirmase că Moscova recunoaște FSA ca parte a opoziției siriene. Tot atunci, Lavrov afirmase că reprezentanții FSA nu sunt teroriști, după cum a relatat atunci agenția de presă Interfax, citatpă de Agerpres.

Citeşte şi Ministrul american al Apărării acuză Rusia că escaladează războiul civil din Siria

Armată liberă siriană este necesară pentru a asigura un ‘proces sustenabil în cadrul reglementării politice în Siria’, afirmase ministrul rus de externe.

‘Dar aceasta există în realitate? Oare majoritatea reprezentanților săi nu a trecut la Statul Islamic?’, se întreba retoric la 30 septembrie, în ziua lansării primelor atacuri aeriene ruse în Siria, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin.