Ministrul de Externe slovac: Nu este nicio justificare pentru amânarea aderării României la Schengen

Ministrul de Externe slovac Miroslav Lajcak a declarat marţi, la Bucureşti, că România a îndeplinit criteriile de aderare la spaţiul Schengen şi că nu există nicio justificare pentru amânarea procesului, subliniind că ţara noastră protejează graniţele UE cu profesionalism.

30 aug. 2016, 12:17
Ministrul de Externe slovac: Nu este nicio justificare pentru amânarea aderării României la Schengen

„Vreau să reiterez suportul puternic al Slovaciei pentru apartenenţa României la Schengen. Am fost primii care am ratificat Tratatul de aderare la Uniunea Europeană şi facem lobby puternic pentru aderarea la Schengen pentru ca aţi îndeplinit criteriile şi nu este nicio justificare pentru amânarea acestui proces„, a spus ministrul afacerilor externe şi europene al Slovaciei, Miroslav Lajcak, la o conferinţă de presă la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Ministrul slovac a mai spus că România protejează graniţele europene în „aceste timpuri dificile” cu profesionalism.

La rândul său, ministrul Lazăr Comănescu a mulţumit omologului său pentru sprijinul permanent al Slovaciei pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi a spus că speră ca partenerii europeni să înţeleagă că aderarea înseamnă valoarea adăugată.

„Sper ca în sfârşit partenerii noştri din Uniunea Europeană, toţi partenerii noştri din Uniunea Europeană să înţeleagă că aderarea României la spaţiul Schengen ar fi un set, o valoare adăugată pentru capacitatea UE de a face faţă provocărilor în materie de securitate, fie că vorbim de cea intrenă sau din afară”, a spus Comănescu.