Ministrul de Finanţe, detalii importante despre taxe, impozite şi Pilonul II de pensii

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, la Antena 3, că pilonul II de pensii nu se naționalizează și nu se desființează şi a oferit detalii despre modul de plată a taxelor şi impozitelor.

RomaniaTV.net
02 mart. 2018, 19:59
Ministrul de Finanţe, detalii importante despre taxe, impozite şi Pilonul II de pensii

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, la emisiunea „Exces de putere” că va simplifica procedurile pentru depunerea de declarații. Potrivit ministrului, „oamenii nu vor mai fi pe drumuri”. „Vreau să nu mai existe, decât în cazuri excepționale, legătura la ghișeu. Nu vreau să mai fie oameni pe drumuri”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici, despre expresia „formularele online se depun la etajul 2”: Nu era o glumă, nu mi-a venit să cred

Acesta a adăugat că anul viitor formularele la Fisc se vor depune online. „Veți vedea o reformă pe zona de Fisc(…). Va fi o singură plată pe an. Stimulăm trecerea spre online”, a mai spus ministrul de finanțe, vineri seară, la Antena 3.

Pilonul II de pensii nu se desfiinţează

„Este o opțiune pentru fiecare contribuabil, e normal să fie așa. Opțiunea înseamnă să rămâi la pilonul I și să renunți la contribuțiile la pilonul II”, a spus ministrul. Întrebat ce se întâmplă cu banii deja plătiți la pilonul II, Eugen Teodorovici a spus că se poate găsi un mecanism de transfer.”Nu se desființează pilonul II și nu pierd banii. E normal să fie o opțiune pentru fiecare contribuabil. E normal să fie mai mulți ofertanți pe zona de pensii, ca omul să poată opta pentru ceva mai bun”, a mai spus el.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că prioritatea Guvernului este să reușească centralizarea achizițiilor publice.

Potrivit ministrului, o astfel de măsură ar aduce economii importante la buget. „Un element esențial va fi centralizarea achizițiilor publice”, a spus ministrul. „Austria a făcut acest lucru și a economisit 28% (…). Una este să cumperi loturile în mod centralizat, pentru că vedem cum prețurile pentru aceleași produse variază de la o zonă la alta, din motive pe care le putem anticipa.

Foarte multe cheltuieli pot fi trecute de fonduri europene. Vă dau un exemplu: masa caldă pentru copii se poate muta pe fonduri europene(…). Noi vom face o analiză foarte detaliată în acest an și vom vedea ce cheltuieli se justifică și ce cheltuieli nu se justifică. Bugetul pentru anul viitor trebuie construit integral pe acest principiu”, a declarat Eugen Teodorovici