Ministrul de Finanţe german doreşte să aibă un rol-cheie după alegerile din 2017

Ministrul de Finanțe german, Wolfgang Schaeuble, în vârstă de 74 de ani, dorește un nou rol-cheie în guvern după alegerile legislative de anul viitor.

03 dec. 2016, 14:20
Ministrul de Finanţe german doreşte să aibă un rol-cheie după alegerile din 2017

„Nu candidez pentru alegerile din Bundestag (camera inferioară a Parlamentului — n.r.) ca să stau liniștit patru ani. Dacă se va dori acest lucru, vreau să-mi asum din nou responsabilități”, a declarat Schaeuble pentru ediția de duminică a cotidianului Bild, care a publicat în avans câteva fragmente.

Schaeuble, membru al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului german Angela Merkel, este considerat un adept al liniei dure care a devenit reprezentantul intransigenței germane în timpul crizei datoriei din zona euro.

Citeşte şi Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a anunţat că va renunţa la funcţia sa şi se va întoarce în Germania natală

EFE amintește că Schaeuble a fost ales pentru prima dată deputat în 1972, iar în 1984 a fost numit ministru al cancelariei de către cancelarul de la acea vreme, Helmut Kohl. De atunci, Schaeuble a fost în două rânduri ministru de interne, ultima dată în timpul primului guvern al cancelarului Angela Merkel, și din 2009 este ministru de finanțe. Totodată, Schaeuble a fost șef al grupului parlamentar comun al CDU și al Uniunii Creștin-Sociale (CSU) și șef al CDU, funcție în care i-a succedat lui Merkel.