Ministrul de Finanţe: România susţine consolidarea fiscală la nivelul zonei euro

România susţine necesitatea adoptării de măsuri pentru întărirea coordonării economice şi a consolidării fiscale la nivelul zonei euro, precizează un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.
Romania TV
21 feb. 2012, 15:14
Ministrul de Finanţe: România susţine consolidarea fiscală la nivelul zonei euro

Poziţia României a fost prezentată de ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Alexandru Drăgoi, la reuniunea Consiliului Ecofin, care a avut loc marţi la Bruxelles.

Miniştrii de finanţe au discutat rezultatele reuniunii Eurogrup din 20 februarie, în special cu referire la rezultatele agreate privind programul cu Grecia. De asemenea, miniştrii de finanţe francez şi german au prezentat propunerea celor două state referitoare la cartea verde privind convergenţa fiscală între Franţa şi Germania.

Au fost discutate şi agreate, la nivelul Consiliului, propunerile Comisiei privind guvernanţa economică pentru zona Euro, respectiv regulamentul privind stabilirea unor prevederi comune pentru monitorizarea şi evaluarea proiectelor de buget şi asigurarea corecţiei deficitului excesiv al statelor membre din zona euro şi regulamentul privind întărirea supravegherii economice şi bugetare a statelor membre care au întâmpinat sau riscă să se confrunte cu dificultăţi serioase în ceea ce priveşte propria stabilitate financiară în zona euro.

De asemenea, a fost prezentat, în faţa miniştrilor de finanţe UE, raportul Comisiei Europene privind mecanismul de alertă, publicat în data de 14 febuarie 2012. Raportul marchează primul pas în implementarea noii proceduri de supraveghere pentru prevenirea şi corectarea dezechilibrelor macroeconomice.

Pe baza rezultatelor raportului, Comisia consideră necesară trecerea la elaborarea unei analize aprofundate pentru un număr de 12 state: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Spania, Franţa, Italia, Cipru, Ungaria, Slovenia, Finlanda, Suedia şi Marea Britanie. O discuţie mai detaliată pe acest subiect va avea loc la următoarea reuniune a Consiliului Ecofin, în luna martie, ocazie cu care vor fi adoptate şi concluzii ale Consiliului.

‘Consiliul Ecofin a adoptat concluziile referitoare la semestrul european 2012. În acest context, menţionăm că susţinem accentul pus pe asigurarea sustenabilităţii fiscale, ca element cheie pentru asigurarea stabilităţii economice, având în vedere că România deja a implementat o serie de reforme menite să asigure acest deziderat. Au fost prezentaţi termenii de referinţă UE pentru reuniunea G20 a miniştrilor de finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale care va avea loc, în perioada 25-26 februarie a.c., în Mexic.

În continuare au fost prezentate recomandările Consiliului cu privire la descărcarea de gestiune pentru execuţia bugetului pentru anul 2010 şi concluziile Consiliului privind orientările bugetare pentru 2013. România a susţinut proiectul de recomandări şi textul concluziilor pentru adoptare’, precizează comunicatul MFP.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
”OZN-ul” din apropierea României. Construită de comuniști, clădirea-monument zace în paragină
Capital.ro
Marea lovitură pentru Traian BĂSESCU. Abia acum s-a aflat ce s-a întâmplat: I-AU ATACAT familia
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Locul din România unde industria giganților mondiali ai modei se prăbușește. Mii de angajați rămân fără slujbe
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Toată Planeta îl plânge. Celebrul compozitor ne-a părăsit
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră: „România și Filipine sunt asemănătoare”. Ce spune despre mâncarea românească
Capital.ro
Este lege pentru toți proprietarii de APARTAMENTE. Regula pe care NIMENI nu poate să o încalce
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un incendiu izbucnit din senin - VIDEO
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
250 de lei în plus pentru 2,5 milioane de români. Când ajung banii la persoanele care beneficiază
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'