Ministrul de Interne a convocat celula de criză

Ministrul de Interne Traian Igaş a convocat, duminică seara, la MAI, comandamentul pentru situaţii de criză ca urmare a evenimentelor înregistrate în ultimele zile în Piaţa Universităţii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

RomaniaTV.net
15 ian. 2012, 19:16
Ministrul de Interne a convocat celula de criză

Atât ministrul, cât şi secretarul de stat Ioan Dascălu au fost plecaţi până duminică, au precizat sursele citate.

În ultimele trei zile, manifestanţi s-au adunat în Piaţa Universităţii şi la Palatul Cotroceni, unde au strigat lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Sâmbătă seara, manifestaţia a degenerat ca urmare a intervenţiei membrilor galeriilor sportive, care anterior participaseră la un anumit eveniment. Jandarmii au fost loviţi cu pietre luate din caldarâm, în final conflictul fiind stins ca urmare a intervenţiei în forţă a acestora, între timp însă majoritatea protestatarilor plecaseră.

Duminică, protestatarii s-au întors în Piaţa Universităţii, manifestaţia lor degenerînd din nou ca urmare a acţiunilor unor tineri care au aruncat cu tot felul de obiecte contondente în jandarmi, însă niciun atacator nu a fost ridicat de forţele de ordine şi dus la Poliţie.