Ministrul de Interne, ameninţat cu moartea: Te voi ucide cu mâna mea!

Un bărbat nemulțumit de măsurile luate de Guvern i-a transmis amenințări cu moartea ministrului de Interne, Marcel Vela. Bărbatul susține că este medic și îi cere ministrului să nu mai poarte mănuși și mască, altfel ”te voi ucide cu mâna mea”.

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 06:39

Recent a fost amenințat cu moartea și șeful DSU, Raed Arafat, iar acesta depus plângere penală împotriva celui care l-a amenințat.

Iată mesajele primite de Marcel Vela:

Ministrul de Interne Marcel Vela a afirmat luni, despre studiul care ar prognoza un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus în luna septembrie, că nu există un astfel de studiu oficial. El a precizat că sunt doar evaluări, iar grupul tehnic de lucru nu a făcut niciun studiu oficial care să fie adus la cunoştinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

„Ca să clarific cu acest studiu. Nu există un studiu oficial făcut de Grupul tehnic de lucru adus la cunoştinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Sunt evaluări. Sunt chiar vicepreşedinte în CNSU, nu am avut niciodată un studiu că se întâmplă ceva în septembrie. Pot fi ştiri care sunt reale şi care nu sunt reale. Acest studiu nu a ajuns oficial pe masa mea. Acest studiu nu e făcut de CNSU. Oficial nu s-a dezbătut în CNSU o asemenea situaţie mega-dramatică la nivelul României”, a afirmat Marcel Vela, întrebat despre subiect luni la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI.

Acesta a îndemnat cetăţenii să nu ia în calcul ştirile alarmiste. „Eu mă refer la cetăţenii simpli. Să nu luaţi în calcul ştiri alarmiste, să vă luaţi măsuri de protecţie. Studii alarmiste făcute de un institut din Londra sau eu ştiu ce analişti de la o facultate cu renume mondial în medicină şi fac ei tot felul de analize la orele de curs pot fi, se pot întâmplă. Nu cred că trebuie să ne ocupăm toată energia, zilele, cu studiile unora aplicabile în orice ţară, orice loc”, a completat Vela.

El a adăugat că există o creştere a numărului de cazuri şi unele judeţe sunt focare de COVID, însă speră că dinamica creşterii cazurilor se va opri.

„E clar că avem o creştere, e clar că sunt focare. Sunt câteva judeţe care ocupă podiumul. Dacă ne luăm măsurile de siguranţă, de protecţie, eu cred că acest nivel de alarmare şi evoluţia, dinamica aceste creşteri se vor opri la un moment vor fi la un platou de siguranţă şi, sper eu, nivel de coborâre”, a conchis Vela.

Reacţia ministrului de Interne vine în contextul unui studiu care ar indica o creştere a numărului de infectări la un milion în luna septembrie.

Pe de altă parte, reprezentanţii Guvernului au estimat, în nota de fundamentare a hotărârii prin care a fost prelungită starea de alertă cu 30 de zile, că situaţia infectărilor cu noul coronavirus ar putea ajunge între 1.200 şi 1.600 de cazuri, la jumătatea lunii august, în cazul în care se menţine trendul de creştere.

Raed Arafat a depus plângeri la DIICOT după ce a fost amenințat cu moartea

Raed Arafat a depus două plângeri la DIICOT după ce a fost amenințat cu moartea. El  declarat că „păreau serioase” și că „nu se poate permite așa ceva”.

 „Au fost două amenințări cu moartea, au fost publice. Este evident că au fost emise de oameni ca să facă rău.

O plângere a fost pentru un film postat public, iar alta pentru postarea publică pe care o știe toată lumea.

Au mai fost, dar acum chiar au părut serioase. A trebuit să le depun pentru că nu poți permite așa ceva”, a declarat Arafat la ieșirea de la sediul DIICOT.