Ministrul de Interne Carmen Dan anunţă că salariile poliţiştilor vor creşte cu 10%. Reacţia preşedintelui Sindicatului Poliţiştilor

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, luni, că salariile poliţiştilor vor creşte cu 10%. Ea a precizat că pregăteşte actul normativ pentru şedinţa de Guvern din această săptămână şi că majorarea se va aplica din momentul intrării în vigoare a acestuia. Ministrul a mai spus că vor fi angajaţi 4.000 de oameni în sistem şi că pensionarea din MAI în condiţiile actuale se va mai putea face până în 15 septembrie.

RomaniaTV.net
31 iul. 2017, 07:27
Ministrul de Interne Carmen Dan anunţă că salariile poliţiştilor vor creşte cu 10%. Reacţia preşedintelui Sindicatului Poliţiştilor

Carmen Dan a precizat că au fost discuţii în acest sens cu Ministerul Finanţelor Publice şi că decizia este ca salariile poliţiştilor să crească cu 10%.

Ministrul de Interne a mai anunţat că vor fi angajate în Poliţie 4.000 de persoane, având în vedere deficitul de personal din sistem în urma pensionărilor anticipate.

Ea a subliniat însă că nu va fi modificat sistemul de calcul al pensiilor celor din MAI, iar cei care vor să se pensioneze în aceleaşi condiţii ca şi până acum o vor mai putea face până în 15 septembrie.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat duminică, pe pagina de Facebook, că nu are în lucru un proiect de act normativ care să limiteze pensionările din sistem la vârste tinere, susţinând că o astfel de iniţiativă „nu se poate face cu aplicare peste noapte”.

După anunţul făcut de ministrul de Interne, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual ameninţă cu proteşte şi aduce acuzaţii grave la adresa guvernului PSD:

„La Camera Deputaţilor ne-au distrus. Au rupt tot. Au luat-o de la început…legea aia au omorât-o. Nu ştiu dacă vor rezolva protestele situaaţia, însă eu vreau să le transmit că au ajuns într-un paradox, au adus poliţia naţională de râsul ţării…singurii care beneficiază de majorare 100% sunt ai lor, protejaţii lor: primari, consilii judeţene, consilieri locali…le-au dat posibilitatea să-şi facă singuri salariile şi băieţii aia sigur că şi-au triplat salariile…Unde în lumea asta sunt două poliţii decât la noi? Un poliţist local la Iaşi are un salariu de încadrare de 7.000 de lei începând cu 1 iulie cu studii superioare şi 5.000 sau 4.000 studii medii în timp ce un tehnician criminalist cu 15 ani vechime şi cu Academia de Poliţie are un salariu de bază de 2.000-2.200 de lei…Asta a făcut guvernul PSD cu doamna ministru Carmen Dan şi cu doamna Olguţa Vasilescu. Mă aşteptam la aceste atacuri şi o să mă aştept în continuare la atacuri din partea lor”, a declarat președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă. 

Dumitru Corană a mai declarat că va face plângere penală pentru abuz în serviciu:

„Le recomand politistilor sa iasa la pensie pentru ca smecherii din iulie s-au pensionat, si acum ii lasa pe restul sa munceasca. Majoritatea vor sa ramana dar sa le spuna cineva ca nu se umbla la sistemul de calcul…MAI au falsificat statele de plata, au lucrat numai de luni pana vineri, si au iesit cu 180 de milionae pensii. Generalii au lucrat numai sambata si duminica. Eu nu vreau sa omoram pensiile celor multi pentru oamenii care isi bat joc de MAI”, a mai spus acesta.