Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache: Există cadru legal pentru desecretizarea documentelor cerute de DNA cu privire la DIPI

Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Interne, a declarat pentru Mediafax că există cadru legal pentru desecretizarea solicitată de DNA în cazul fostului şef al Internelor, Petre Tobă, precizând că în prezent MAI analizează în acest sens o cerere venită de la DNA.

01 oct. 2016, 06:59
Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache: Există cadru legal pentru desecretizarea documentelor cerute de DNA cu privire la DIPI

Din punctul meu de vedere există cadru legal pentru desecretizarea documentelor. Trebuie parcurşi anumiţi paşi în desecretizare. Există, tocmai că există un cadru legal foarte bine definit raportat la etapele care trebuie urmate. Suntem acum în lucru, ne-a venit în mod formal cererea din partea DNA pentru desecretizare. Suntem acum în lucru urmând aceste etape care trebuie parcurse şi eu sper ca în cel mai scurt timp să fim în măsură să răspundem cererii DNA„, a declarat Dragoş Tudorache.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care Petre Tobă şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne după ce DNA l-a acuzat de favorizarea infractorului, în legătură cu refuzul de desecretizare a unor documente privind activitatea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

În prezent, Petre Tobă este încadrat ca şi consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), funcţie pe care o va ocupa până când DNA va pune în mişcare acţiunea penală.