Ministrul de Interne: „Într-o luptă venită prin surprindere, cu toţii am găsit puterea de a ne aduna şi de a fi responsabili”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis, miercuri seara, un mesaj prin care le mulţumeşte cetăţenilor că au respectat ordonanţele militare emise pe timpul stării de urgenţă, afirmând că "într-o luptă venită prin surprindere, cu toţii am găsit puterea de a ne aduna şi de a fi responsabili".

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 19:34
Ministrul de Interne: „Într-o luptă venită prin surprindere, cu toţii am găsit puterea de a ne aduna şi de a fi responsabili”

„Ordonanţele militare, toate mesajele care au venit către dumneavoastră, şi care nu au fost puţine, nu au făcut altceva decât să consolideze acest zid împotriva unui inamic invizibil şi extrem de agresiv. Ne-a făcut să realizăm că suntem mai puternici doar împreună.

Cum nu există viitor fără prezent, aşa nu poate exista o naţiune puternică fără unitate. Şi acum, în această perioadă grea, am arătat mai mult ca niciodată că putem fi uniţi. Trebuie să tratăm fiecare zi cu responsabilitate, să ne gândim la sănătatea noastră şi la sănătatea celor apropiaţi sufletului nostru în fiecare clipă.

Citeşte şi:  

Într-o luptă venită prin surprindere, cu toţii am găsit puterea de a ne aduna şi de a fi responsabili. Ştim exact ce avem de făcut acum, astăzi, să respectăm toate indicaţiile, începând cu distanţarea socială, până la acest simplu spălat pe mâini pentru 20 de secunde”, a declarat Marcel Vela, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

El a adăugat că „mulţi români trăiesc astăzi datorită efortului şi sacrificiului” celor care au respectat ordonanţele militare.

„Cu toţii ne-am adaptat continuu şi constant. În această luptă nu a existat de multe ori o schiţă, pentru că nu a mai fost un asemenea război şi previziunea unui deznodământ exact pentru că duşmanul a fost invizibil, a fost extrem de periculos şi agresiv.

Poate că au existat momente în care fiecare dintre noi am fost uimiţi de acest pericol care pune viaţa la încercare. Vă asigur că au fost momente în care întotdeauna ne-am gândit la binele dumneavoastră şi la cum putem face resimţită cât mai puţin această bătălie, care nu a fost şi nu este uşoară.

Citeşte şi: Marcel Vela, despre amenzile care pot fi date după 15 mai: Dacă cineva nu are mască şi strănută poate avea dosar penal

Vă mulţumesc tuturor pentru că sunteţi parte în această lupă împotriva unui coronavirus care uimeşte întreaga lume medicală. Vă mulţumesc că aţi respectat ordonanţele şi pentru că mulţi români trăiesc astăzi datorită efortului şi sacrificiului dumneavoastră. Pot, ca ministru al afacerilor interne, să vă garantez, împreună cu toţi colegii mei din guvern, că vom trece cu bine şi peste aceasta”, a afirmat ministrul de Interne.