Ministrul de Interne, Lucian Bode, despre inundaţiile din România: „81 de persoane au fost evacuate şi s-au înregistrat două decese. Pericolul nu a trecut”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, marţi, la videoconferinţa cu prefecţii, că, din 15 iulie, s-au înregistrat efecte ale furtunilor în 80 de localităţi din 20 de judeţe, apa fiind scoasă din peste 190 de case. 81 de persoane din judeţele Alba şi Prahova au fost evacuate şi s-au înregistrat două decese, unul în Satu Mare şi unul în Iaşi.

20 iul. 2021, 19:22
Ministrul de Interne, Lucian Bode, despre inundaţiile din România: „81 de persoane au fost evacuate şi s-au înregistrat două decese. Pericolul nu a trecut”

„Am asistat în ultimele zile la o intensificare a fenomenelor meteo. 30 de judeţe s-au aflat sub cod galben, portocaliu şi roşu. Dinamica fenomenelor e în continuă evoluţie. Trebuie o mobilizare exemplare. Protejarea vieţii oamenilor reprezintă prioritatea noastră absolută. Cer să fiţi implicaţi total în gestionarea situaţiei. Având în vedere că pericolul nu a trecut, avem pentru ultimele 24 de ore avertizări de vreme severă pentru mai multe judeţe din ţară. Solicit domnilor prefecţi să vă asiguraţi că există spaţii de cazare şi relocare temporaraă pentru situaţia în care se impune evacuarea. Luaţi măsurile care se impun care nu se iau din birou ci de la faţa locului. Reacţia voastră trebuie să fie bine planificată şi ancorată la realităţi. Trebuie să fiţi primii care trebuie să aflaţi ce se întâmplă în aria voastră”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, la videoconferinţa cu prefecţii.

„Vă cer să fiţi implicaţi total în gestionarea situaţiei (…) având în vedere că pericolul nu a trecut. Avem pentru următoarele 24 de ore averizări de vreme severă”, a mai declarat Bode. Acesta le-a cerut prefecţilor să ia toate măsurile pentru a asigura spaţii de cazare în eventualitatea în care se vor impune evacuări de persoane. ”Solidaitatea în aceste clipe este o datorie faţă de toţi care au avut de suferit”, a mai afirmat Bode.

Citeşte şi Raed Arafat despre inundațiile care au distrus casele oamenilor, în ultimele zile: „Judeţele afectate să ceară orice ajutor au nevoie”

Acesta anunţă că, din 15 iulie, ora 07.00 până în  20 iulie, ora 16.00, s-au înregistrat efecte ale vremii îm 80 de localităţi din 20 de judeţe. Angajaţii MAI au intervenit pentru evacuarea apei din 192 de case. „În acest moment sunt evacuate 81 de persoane din localitatea Roşia Montană din Alba şi din localitatea Breaza, Prahova. Din păcate am avut şi 2 decese, în Satu Mare şi în Iaşi„, a mai anunţat ministrul de Interne.

Potrivit acestuia, la momentul acesta sunt intervenţii în desfăşurare în mai multe judeţe, traficul este oprit pe un drum judeţea şi restricţionat pe 2 drumuri naţionale în judeţul Alba.

Citeşte şi George Simion trage semnalul de alarmă. Liderul AUR spune care e cauza inundațiilor!


loading...
Partenerii noștri