Ministrul de Interne propus de Dăncilă s-a pensionat la 39 de ani. Încasează de la stat o pensie de 7.500 lei pe lună

Dumitru-Daniel Chirilă, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de ministru de Interne, a încasat, în 2018, potrivit propriei declaraţii de avere, pensii în valoarea totală de 91.000 de lei pe an. Asta în condiţiile în care are doar 41 de ani. Anterior, el a fost şi consilier al preşedintelui Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
11 sept. 2019, 16:08

Dumitru Chirilă, născut la 20 august 1978, a absolvit, în 1997, Școala de agenți de poliție din Câmpina, și a fost, până în 2003, agent operativ, adică subofițer de poliție. Ulterior, a făcut Dreptul la Universitatea din Craiova, a terminat Colegiul Național de Apărare și are trei masterate. În 2003, a devenit ofițer.

O scurtă perioadă de timp, a fost șef de diviziune în cadrul direcției de informații a Ministerului de Interne, dar și șeful Biroul de Combaterea Macrocriminalității Economico – Financiare, Spălării Banilor și a Infracțiunilor din Piața de Capital din cadrul Poliției Române.

S-a pensionat la 20 martie 2017, la doar 39 de ani, și până anul acesta a lucrat în mediul privat. Anterior a fost consilier la Administrația Prezidențială, în mandatul actual al președintelui Klaus Iohannis, în cadrul Compartimentului pentru Apărare. Potrivit newsweek.ro, Dumitru Chirilă fost numit secretar de stat la MAI, chiar de către Viorica Dăncilă, în urmă cu o lună.