Ministrul de Interne: Secretarul de stat Mihai Chirică a solicitat mutarea pe un alt post

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat vineri că secretarul de stat Mihai Chirică este cel care a solicitat mutarea de pe postul din care coordona instituţiile prefectului pe cel privind relaţia cu Parlamentul şi Relaţii Internaţionale, pentru a înlătura orice eventuală suspiciune că s-ar afla într-un conflict de interese.

RomaniaTV.net
28 sept. 2018, 09:24
Ministrul de Interne: Secretarul de stat Mihai Chirică a solicitat mutarea pe un alt post

„Dl secretar de stat a venit cu un raport la ministru şi a solicitat mutarea de pe postul de secretar de stat care coordonează instituţiile prefectului tocmai pentru a înlătura orice eventuală suspiciune că s-ar afla într-un conflict de interese. Prin atribuţiile specifice postului, dl secretar de stat Chirică avea o comunicare permanentă şi continuă cu toţi prefecţii. Pentru a înlătura această suspiciune, mi-a solicitat să fie mutat, am apreciat această atitudine, consider că este una corectă din punct de vedere moral şi am procedat în consecinţă. Are pregătirea necesară pentru a se ocupa de relaţia cu Parlamentul, pentru că a asigurat de multe ori reprezentarea ministerului în Parlament”, a afirmat Carmen Dan, la finalul unui eveniment de la Academia de Poliţie.

Ea nu a precizat cine va fi numit în locul lui Chirică.

Pe 21 septembrie, procurorii militari din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare au dispus, în cauza privind evenimentele violente din zilele de 10 şi 11 august, produse cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, la data faptei secretar de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată.

Mihai Chirică este în prezent secretar de stat pentru Relaţia cu Parlamentul şi Relaţii Internaţionale.