Ministrul de la MAI, reacție după ce doi polițiști de la Rutieră au fost prinși luând șpagă: „Nu sunt adeptul acestor spectacole televizate”

Ministerul Afacerilor Interne a oferit prima reacție, după ce doi polițiști de la Rutieră au fost prinși în timp ce luau șpagă. Ministrul a ținut să-i dojenească pe agenți, care au intrat pe mâinile DNA-ului. 

28 apr. 2023, 20:19
Ministrul de la MAI, reacție după ce doi polițiști de la Rutieră au fost prinși luând șpagă: „Nu sunt adeptul acestor spectacole televizate”

Doi poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care sunt acuzaţi că ar fi primit mită de la 23 de conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulaţie pe drumurile publice.

Polițiștii prinși în flagrantul DNA nu mai au ce să caute în structurile MAI, avertizează Lucian Bode, ministrul PNL de la Interne.

„Ministerul Afacerilor Interne este interesat să elimine din structurile sale astfel de elemente care nu ne fac cinste. Eu am comunicat în permanenţă celor două structuri, eu le numesc ‘sistemul imunitar’ al ministerului nostru – Direcţia Generală de Protecţie Internă, respectiv Direcţia Generală Anticorupţie. În permanenţă le-am comunicat să acţioneze pe linia prevenţiei.

Este mult, mult mai uşor şi mai ieftin decât să combaţi. Ieri am asistat la combaterea unei astfel de activităţi reprobabile. Vreau să transmit un mesaj către toate structurile MAI, către toţi angajaţii MAI care, poate, la un moment dat, ar fi tentaţi să procedeze precum au procedat cei doi poliţişti de la Brigada Rutieră din Bucureşti. Mai devreme sau mai târziu, vor ajunge în situaţia celor doi poliţişti de la Bucureşti.

De aceea, să se gândească de 100 de ori la jurământul pe care l-au depus, la familia lor înainte de a proceda aşa cum au procedat colegii lor, indiferent de greutăţile prin care poate trec, de situaţia în care se află. Astfel de practici sunt de netolerat în MAI”, a precizat Bode.

 

Oficialul de la MAI, nemulțumit de „spectacolul televizat”

 

De asemenea, oficialul MAI a criticat modul în care a DNA a decis să demaște polițiștii corupți. În opinia lui Bode, acest lucru nu trebuia făcut „cu toată presa în jur”.

„Dincolo de modul în care s-a realizat acest flagrant, cu dumneavoastră prezenţi acolo, eu nu sunt adeptul acestor spectacole televizate. Flagrantul este flagrant şi îşi urmează cursul.

Dacă aşa au ales unii să comunice această situaţie, este treaba lor. Pe noi ne interesează să curăţăm sistemul de astfel de elemente”, a conchis Bode.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de joi, a lui Andrei Pantea, comisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră şi a lui Valentin Olteanu, agent şef de poliţie în cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.