Ministrul Economiei, convocat de Ponta la Guvern

Problema privatizării Oltchim nu le dă pace guvernanţilor. Luni dimineaţă, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a fost chemat de primul-ministru Victor Ponta la Palatul Victoria pentru a discuta despre privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, informează România TV. Tot luni dimineaţă, de la ora 9.30 au început negocierile la Ministerul Economiei între avocaţii lui Dan Diaconescu şi reprezentanţii statului român.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 07:02
Ministrul Economiei, convocat de Ponta la Guvern

În jurul orei 10.15 întâlnirea dintre ministrul Economiei, şeful ANAF şi premierul Victor Ponta pe tema privatizării Oltchim s-a încheiat.

Reprezentaţii Ministerului Economiei şi avocaţii lui Dan Diaconescu nu reuşesc să se pună de acord în privinţa mai multor puncte din contract, iar de mai multe zile Guvernul i-a cerut lui Dan Diaconescu să facă dovada clară a existenţei banilor pe care s-a angajat să-i plătească pentru Oltchim.

Dan Diaconescu este aşteptat să plătească cei 45 de milioane de euro pentru combinatul Oltchim. În caz contrar licitatia va fi reluată. Tot cu bani este aşteptat Diaconescu şi la Râmnicu Vâlcea. Omul de televiziune a anunţat că va duce „cu sacii” 3 milioane de euro pentru salarii. Şi tot luni, Dan Diaconescu merge şi la Parchetul General unde vrea să depună mai multe plângeri penale împotriva celor care au negociat contractul cu Oltchim.

CITEŞTE ŞI: CIRC la privatizarea Oltchim. Dan Diaconescu: Luni voi merge cu sacii cu bani la combinat

Vineri, la Bruxelles, premierul Victor Ponta a afirmat că dacă privatizarea Oltchim va eşua, vina va aparţine Ministerul Economiei.

Premierul Victor Ponta a declarat că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni, caz în care aceşti bani ar putea fi acordaţi Oltchim pentru funcţionarea combinatului, ca împrumut de salvgardare pentru maximum şase luni, până la transferul acţiunilor.