Ministrul Economiei, despre producţia de măşti: „Utilajele din China nu au funcţionat bine”

Ministrul spune că de vreo lună, compania Romarm reușește să producă măști, după o sincopă cauzată de calitatea scăzută a utilajelor importate din China.

25 iul. 2020, 12:32
Ministrul Economiei, despre producţia de măşti: „Utilajele din China nu au funcţionat bine”

În România, cam o treime din măștile de protecție este asigurată de producătorii români, crede Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri. El a declarat într-un interviu pentru HotNews.ro că în prezent sunt 24 de producători. La biocide situația este și mai bună. Potrivit ministrului, pe această piață au intrat producători foarte mari, iar necesarul intern este asiguarat 100%. Ministrul admite că utilajele pentru producerea măștilor importate din China, precum cele de la Romarm, nu funcționau la parametri normali.

Măşti GRATUITE pentru pensionari! Categoriile de persoane care vor primi un set de 30 de măşti de protecţie. Iohannis a promulgat legea

Ministrul spune că de vreo lună, compania Romarm reușește să producă măști, după o sincopă cauzată de calitatea scăzută a utilajelor importate din China. „Instalațiile la Romarm funcționează de o lună de zile, noi am trimis și corpul de control. O să fie niște măsuri luate la Dragomirești, pentru că lucurile, ca de obicei, sunt la mijloc”, a spus Virgil Popescu.

Acesta a precizat că a luat că niciun utilaj dintre cele importate din China nu a funcționat la parametri normali. „Practic, la parametrii din carte nu funcționau. Ele merg mai încet, produc mai puține, trebuie să fim mai atenți la mentenanță. Până la urmă toate s-au pus la punct, toate cele 3 luni de la Romarm”, a mai spus Virgil Popescu.


loading...
Partenerii noștri