Ministrul Economiei, Florin Spătaru, acuzat că a muşamalizat jaful de la „Loteria Română”

Sindicaliștii de la Loteria Română sunt revoltați de faptul că actualul ministru al Economiei, Florin Spătaru, nu a făcut niciun demers pentru a stopa jaful și distrugerea companiei.

20 iun. 2022, 12:20
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, acuzat că a muşamalizat jaful de la „Loteria Română”

Un nou scandal zguduie Loteria Română, instituție strategică pentru bugetul de stat și economia țării! Președintele Sindicatului Liber ”Loto” de la CN Loteria Română SA, Călin Orlando Cociș, susține într-o adresă recentă (vezi documentul în facsimil) către ministrul Economiei, Florin Spătaru, că s-au mușamalizat constatările și măsurile controlului efectuat de Corpul de control al ministerului la această companie.

Loteria Română, în mijlocul unui nou scandal. Curtea de Conturi: „În timpul pandemiei, şefii Loteriei au încasat ilegal zeci de mii de lei”
”Unul dintre motivele pentru care măsurile dispuse nu au fost puse în aplicare este cel legat de faptul că Directorul General este consiliat și/sau sprijinit de persoane care au făcut parte și din echipa care a comis nereguli și/sau a adus prejudicii”, se menționează în adresa sindicaliștilor. Adică, faptul că actualul director general al Loteriei Române, Bogdan-Laurențiu-Doru Pătru, nu a luat nicio măsură pentru simplul fapt că este înconjurat tocmai de  cei care au prejudiciat compania.

”Se practică un sistem clientelar în stabilirea salariilor”
De asemenea, sindicaliștii de la Loteria Națională sunt revoltați de faptul că salarizarea este foarte proastă, dar șefii au remunerații foarte mari. ”S-a practicat și se practică un sistem clientelar în stabilirea/majorarea salariilor”, susține liderul de sindicat Călin Orlando Cociș.

EXCLUSIVITATE! Cum a plătit contabilul mafiei ruseşti din România 1 milion de euro ca să fie numit omul lui de încredere director la Loteria Română! Amiran Dzanashvili, patron al casinoului Mariott şi condamnat pentru proxenetism, a tras sforile pentru o numire grea dintr-o instituţie mega bănoasă!

Totodată, sindicaliștii trag și un serios semnal de alarmă privind situația actuală a companiei Loteria Română: ”Constatăm cu îngrijorare că în prezent compania funcționează din inerție, fără avea obiective clare și strategii pentru atingerea acestora”, este avertismentul sindicaliștilor către ministrul Florin Spătaru.