Ministrul Economiei: Ne dorim ca firmele să depună declaraţiile fiscale pe 25 martie, dar NU PĂŢESC NIMIC dacă nu o fac

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunţă că Guvernul a pregătit măsuri care să vină în sprijinul celor afectaţi de criza coronavirusului şi că, deşi autorităţile îşi doresc ca firmele să depună declaraţiile fiscale pe 25 martie, ”acestea nu păţesc nimic dacă nu o vor face”.

RomaniaTV.net
21 mart. 2020, 17:50
Ministrul Economiei: Ne dorim ca firmele să depună declaraţiile fiscale pe 25 martie, dar NU PĂŢESC NIMIC dacă nu o fac

”Da, am pregătit măsuri care să vină în sprijinul celor afectaţi de criza coronavirusului. O parte din aceste măsuri vor putea fi accesate începând de săptămâna viitoare şi, alături de colegii din Guvern, vom pregăti şi alte măsuri”, anunţă pe Facebook ministrul Economiei.

Conform ministrului Virgil Popescu, nu vor avea nevoie de certificate de stare de urgenţă IMM-urile care vor accesa liniile de credit pentru investiţii şi capital de lucru, din pachetul pentru IMM. Este vorba despre fonduri garantate 90% şi cu dobândă subvenţionată 100%

”Deşi ne dorim ca firmele să depună declaraţiile fiscale pe 25 martie, acestea NU PĂŢESC NIMIC dacă nu o vor face”, scrie ministrul Economiei.

Popescu afirmă că se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire a creanţelor bugetare, cu excepţia executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanţelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătoreşti pronunţate în materie penală.

”Pe durata stării de urgenţă, întreprinderile mici şi mijlocii, care şi-au întrerupt activitatea total sau parţial în baza deciziilor emise de autorităţile publice competente, potrivit legii, pe perioada stării de urgenţă decretate şi care deţin certificatul de situaţie de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, beneficiază de amânarea la plată pentru serviciile la utilităţi – electricitate, gaze naturale, apă, servicii de telefonie şi de interne, precum şi de amânarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinaţie sediu social şi de sedii secundare”, este o altă precizare a lui Virgil Popescu.