Ministrul Economiei: Nu ne aşteptăm ca toate contractele care sunt în şomaj tehnic să devină contracte active

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat faptul că nu se aşteaptă ca toate contractele care beneficiază de şomaj tehnic să redevină active, la finalul stării de urgenţă. 

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 17:35
Ministrul Economiei: Nu ne aşteptăm ca toate contractele care sunt în şomaj tehnic să devină contracte active

Potrivit ministrului economiei, urmează ca autorităţile să acorde stimulente companiilor, pentru angajări de personal.

Citește și:Ministrul Economiei consideră că putem asista la ieftiniri ale alimentelor: Lumea consumă mai puţin

„Sunt un milion de contracte de muncă suspendate, din care 550.000 contracte suspendate şi şomaj tehnic, pentru a accesa acea ordonanţă cu privire la şomajul tehnic. Nu ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare toate contractele care sunt în şomaj tehnic, automat să redevină contracte active şi oamenii să se întoarcă la muncă, pentru că ne dăm seama că nu este posibil aşa ceva” , susține ministrul.

Ministrul susține că industria turismului va fi afectată în continuare, deoarece turiștii nu se simt în siguranță.

”În special industria turismului va fi afectată în continuare, pentru că, atâta timp cât turiştii nu se simt în siguranţă, nu cred că vor avea un apetit de a călători şi acolo lucrurile se vor relua treptat, probabil puţin mai târziu. Numărul maxim de contracte cred că a fost atins, de un milion. Ne aşteptăm ca situaţia să se îmbunătăţească şi pe măsură ce activitatea economică îşi va relua ritmul, practic din contractele suspendate, vom asista la contracte active”, a declarat Virgil Popescu, la Realitatea Plus.

Virgil Popescu a mai atras atenţia că şomajul tehnic se va plăti doar pe perioada stării de urgenţă, iar ulterior va fi gândit un pachet pentru a stimula reangajarea oamenilor și de a stimula companiile.

„Şomajul tehnic va fi pe perioada stării de urgenţă. Ulterior, noi în timpul acesta, alături de măsurile de relansare economică, gândim un pachet pentru a stimula reangajarea oamenilor şi de a stimula companiile să facă acest lucru”, a mai declarat Virgil Popescu.