Ministrul Economiei: „Să mai aşteptăm cu deschiderea restaurantelor. Probabilitatea cea mai mare de infectare este în restaurante”

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat că cea mai mare probabilitate de infectare cu noul coronavirus este în interiorul restaurantelor. Din punctul său de vedere, redeschiderea restaurantelor nu ar trebui să se facă prea curând, cel uţin nu mai devreme de 1 iulie.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 19:39
Ministrul Economiei: „Să mai aşteptăm cu deschiderea restaurantelor. Probabilitatea cea mai mare de infectare este în restaurante”

„Cea mai mare probabilitate de infectare cu noul coronavirus este în interiorul restaurantelor şi eu zic că ar trebui să mai aşteptăm două săptămâni, până la 1 iulie, cu deschiderea acestora, deoarece nu pot trece peste recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătăţii şi ale medicilor”, a declarat ministrul Economiei, la Camera Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Îmi doresc ca economia să treacă peste această pandemie, dar nu pot trece peste recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătăţii, ale medicilor, care ne spun că probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este în interiorul restaurantelor. Eu zic că ar trebui cel mai prudent să mai aşteptăm două săptămâni. Ne-am propus ca termen 1 iulie. Că o fac săptămâna viitoare din punct de vedere populistic sau mai stăm o săptămână şi o facem natural practic este acelaşi lucru. Dar nu trebuie să dăm peste cap ceea ce spun specialiştii şi, dacă ei recomandă, eu cred că ar trebui să-i ascultăm„, a precizat Virgil Popescu.

Citeşte şi Guvernul Orban pregăteşte restructurări în sectorul bugetar. Anunţul şefului Cancelariei Primului-Ministru

Ministrul a afirmat că este convins că absolut toţi cei care deţin restaurante în interiorul clădirilor sau în interiorul hotelurilor beneficiază în acest moment de deschiderea teraselor.

Eu cred că dacă toţi respectăm normele, cu 1 iulie vor fi deschise şi restaurantele. Exact când, în mod normal, în România începe sezonul real turistic„, a susţinut el.

Popescu a precizat că ţările europene sunt cu două săptămâni şi jumătate înaintea României din punct de vedere al izbucnirii epidemiei şi, din acest motiv, nu se poate face o comparaţie cu acestea. El recomandă, însă, respectarea recomandărilor venite de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Părerea mea este că, dacă în acest moment Institutul Naţional de Sănătate Publică spune că este pericol, trebuie să-i ascultăm, pentru că am văzut ce s-a întâmplat în acest weekend. Aţi văzut că de vreo 6 zile cresc cazurile de infectare şi nici nu vreau să mă gândesc că ar putea să crească şi mai mult decât a fost ieri, de exemplu, 320. Haideţi să avem răbdare, că nu mai e mult până când vom putea să mergem liniştiţi într-un restaurant în interior sau în exterior, să ne alegem noi, nu să mergem numai afară!„, a spus Virgil Popescu.


loading...
Partenerii noștri