Ministrul Economiei: Suntem pe un platou al cazurilor de COVID, sper să rămânem aici cel puţin, o perioadă de timp, apoi să coborâm

Ministrul Economiei a declarat că cel mai probabil starea de alertă se va prelungi, având în vedere numărul mare de cazuri de coronavirus. Virgil Popescu a precizat că în acest moment suntem pe un platou al cazurilor de COVID şi că speră că urmează o coborâre. 

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 18:16
Ministrul Economiei: Suntem pe un platou al cazurilor de COVID, sper să rămânem aici cel puţin, o perioadă de timp, apoi să coborâm

„Probabil că starea de alertă, uitându-ne în ultimele două săptămâni şi la evoluţia cazurilor, va fi prelungită. Este mâine (miercuri – n.r.) convocată atât o şedinţă CNSSU, cât şi o şedinţă de Guvern şi în urma discuţiilor pe care o să le avem în CNSSU vom lua decizii care vor fi apoi aprobate prin hotărâre de Guvern. Eu voi susţine, în continuare, prelungirea stării de alertă pentru că e normal, mă uit în stânga, mă uit în dreapta, mă uit în urmă în ultimele zile, inclusiv astăzi, evoluţia cazurilor nu îmi arată o scădere, în aşa fel încât să zicem că ne ducem spre, cel putin, un număr cu două cifre. Suntem departe de acest lucru şi cred că românii trebuie să înţeleagă să respecte măsurile pe care noi, autorităţile, le impunem pentru că este spre binele nostru, al tuturor, al lor în primul rând şi al comunităţii”, a spus ministrul Economiei la Digi 24.

Întrebat cine face recomandările, Virgil Popescu a spus că există un comitet tehnico-ştiinţific, format din medici specialişti.

„Există un Comitet tehnico-ştiinţific care examinează, format din medici specialişti epidemiologi care examinează, fac grafice, ne spun tendinţe, evoluţii şi în funcţie de acest lucru propunem, discutăm, se iau decizii. Graficele le vedem mâine”, a explicat ministrul.

Virgil Popescu a afirmat că „suntem în vârf”, „pe un platou” al cazurilor de COVID-19.

„Suntem în vârf, observ, totuşi, că limita maximă care a fost 700 nu a mai fost atinsă, suntem pe un platou al cazurilor, sper să rămânem aici cel puţin, o perioadă de timp, apoi să coborâm. Sper să nu mai existe nicio creştere faţă de acest maxim atins”, a spus ministrul.