Ministrul Economiei, Virgil Popescu: „Dacă nu ne grăbim, s-ar putea să nu mai putem folosi gazul din Marea Neagră”

Virgil Popescu a vorbit într-o emisiune TV online despre exploatarea rezervei de gaz din Marea Neagră şi despre problemele de la Complexul Energetic Oltenia.

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 12:09
Ministrul Economiei, Virgil Popescu: „Dacă nu ne grăbim, s-ar putea să nu mai putem folosi gazul din Marea Neagră”

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că România trebuie să grăbească începerea exploatării rezervei de gaz natural de sub Marea Neagră, altfel riscă să îi scadă considerabil valoarea în scurt timp.

„S-ar putea să nu îl mai putem folosi, pentru că din 2021 Uniunea Europeană nu mai permite crearea de energie electrică pe bază de gaz. De aceea ar trebui să ne grăbim, iar pentru a debloca investiţiile trebuia să abrogăm Ordonanţa 114, pe care am făcut-o, şi să rezolvăm legea offshore. Dacă Exxon vrea să îşi vândă participaţiunile, aş vrea ca Romgaz să le cumpere, să avem şi investiţie romanească în acest proiect”, a declarat ministrul pentru HotNews.ro.

Ministrul a vorbit şi despre problemele existente la Complexul Energetic Oltenia.

„Raportul corpului de control al ministrului Energiei a indicat nişte prejudicii ameţitoare acolo, de 680 de milioane de lei. Când prejudiciile vor fi confirmate de ANAF, va trebui să luăm măsuri ferme, cred că în 2-3 săptămâni. Dacă vom găsi vinovaţi le vom atrage răspunderea materială. Vorbim de un ajutor de salvare de 1,2 miliarde, în condiţiile în care mai mult de jumătate sunt prejudiciu. Sunt lucruri urâte acolo, e şi un dosar pe la DNA, nu ştiu în ce stadiu e”, spune ministrul Economiei.