Ministrul Economiei, Virgil Popescu: „E o criză economică suprapusă cu criza sanitară, Nu aş spune că urmează una imensă”

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că în momentul de faţă ţara noastră se află într-o criză economică suprapusă cu criza sanitară, dar că nu se aşteaptă să urmeze o criză imensă.

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 14:02
Ministrul Economiei, Virgil Popescu: „E o criză economică suprapusă cu criza sanitară, Nu aş spune că urmează una imensă”

„Suntem în criză economică, dar suntem într-o criză care este suprapusă peste o criză sanitară. Nu aş spune că urmează o criză imensă, este o criză economică suprapusă peste criza sanitară”, a declarat ministrul Energiei, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă ţinută în localitatea argeşeană Bascov.

Virgil Popescu a mai spus că întreprinderile mici şi mijlocii vor beneficia în continuare de susţinere.

„Aţi văzut primul pas pe care l-am făcut vizavi de întreprinderile mici şi mijlocii, de capitalul autohton, cu acel miliard de euro pe care dorim să-l introducem în economie până pe 31 decembrie. Lucrăm în momentul de faţă la direcţiile strategice şi suntem în negocieri foarte clare cu Comisia Europeană pentru Planul naţional de rezilienţă, practic vorbim de alte 30 de miliarde de euro (…) şi ne batem la Comisia Europeană şi cred că vom obţine acceptul acesteia (…) ca din acest plan de rezilienţă să fie finanţat un capitol special pentru întreprinderi mici şi mijlocii”, a explicat ministrul Economiei.

Ministrul Popescu i-a încurajat pe întreprinzătorii români să-şi dezvolte afacerile, mai ales în afara ţării.

„Încurajăm investiţiile străine în România, dar pe de altă parte (…) încurajez întreprinderile româneşti care vor să se ducă să investească ele în afară, la rândul lor, pentru că, de ce nu, putem şi vom putea să facem acest lucru sprijinind societăţile care doresc să se ducă să facă investiţii în altă parte”, a mai spus Virgil Popescu.