Ministrul Educaţiei, acuzat de plagiat. PDL îi cere demisia VIDEO

PDL îl acuză de plagiat pe noul ministrul al Educaţiei, Ioan Mang, şi îi cere să-şi dea demisia din funcţie. Emil Boc spune că întreaga operă pe care o are Mang este "un plagiat de duzină", iar demisia acestuia este "mai mult decât o necesitate". Mang respinge însă acuzaţiile democrat-liberalilor şi susţine că este vorba doar de "o acţiune politică" a fostului partid de guvernământ.
Romania TV
09 mai 2012, 10:16
Ministrul Educaţiei, acuzat de plagiat. PDL îi cere demisia VIDEO

Preşedintele PDL, Emil Boc, a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, documente care, în opinia acestuia, dovedesc că Mang se face vinovat de plagiat.

PDL cere demisia ministrului Educaţiei pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină. Dacă în zilele anterioare aţi avut ocazia să vedeţi câteva articole care reprezentau reproducerea integrală 90-100% din alte surse academice, astăzi vă prezint un plagiat 100%. Un articol al domnului ministru, copiat în integralitate dintr-o sursă japoneză, adică a copiat articolul altor cercetători japonezi şi a fcăut un lucru nume – şi-a pus numele pe un articol care nu îi aparţine„, a spus Boc.

„Aici avem articolul domnului ministru Mang pe care l-a publicat în 2003 la Craiova şi care reprezintă în integralitate o copiere a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi. Tot ce este marcat cu galben reprezintă preluare din articolul autorilor japonezi. Pagină cu pagină… (…) Domnul Mang a evitat să mai preia două sau trei grafice din acest articol, în rest tot textul este la fel. (…) Şi din sursele bibliografice a omis trei autori. În rest, tot articolul este copiat în integralitate. (…) E adevărat că a modificat titlul articolului. Aceasta este contribuţia originală a domnului ministru Mang. În rest, l-a copiat in integralitate”, a adăugat liderul PDL.

Demisia este un gest care trebuie să fie mai mult decât evident pentru că este inadmibisil să ai în fruntea Ministerului Educaţiei un om care a fost promovat pe bază de plagiat. Ce semnal dă Guvernul Ponta cu privire la respectul faţă de lege punând un plagiator de duzină în fruntea Ministerului Educaţiei? De aceea, demisia este mai mult deât necesară„, a conchis Boc.

Întrebat dacă PDL va depune o moţiune simplă la adresa ministrului Educaţiei în cazul în care acesta nu-şi va da demisia, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a confirmat acest demers, arătând că PDL „va folosi tot arsenalul” pentru a determina demisia lui Ioan Mang.

În replică, ministrul Educaţiei spune că nu este vorba de nici un plagiat.

Sunt nişte lucrări ştiinţifice pe care domniile lor este destul de greu să le înţeleagă, în care aspecte teroretice ale unor algoritmi care nu pot fi modificaţi, care nu sunt invenţia lui Mang,  au fost prezentaţi în partea introductivă, după care scopul lucrării, dat şi în titlu, a fost de a implementa aceşti algoritmi astfel încât să se vadă tăria şi valoarea acestora. (…) Nu e vorba de niciun plagiat, este vorba de teama unora care au patronat acest minister că au pierdut controlul asupra lui şi, într-adevăr, l-au pierdut„, a declarat Mang, la România TV.

Întrebat dacă îşi va da demisia în cazul în care cei de la PDL dovedesc că a plagiat, Mang a răspuns: „Dacă cei care ştiu despre ce e vorba acolo şi mai ales autorii menţionaţi în articol mă acuză de plagiat şi obţin o decizie în acest sens, categoric mă retrag. Dar aşa pe vorba unor oameni care nu sunt de specialitate, care au cu totul alte probleme… De fapt, scopul lor este unul singur: să creeze haos în sistemul educaţional cu două săptămâni înainte de a începe bacalaureatul special şi cu o lună înainte de a începe examenul de bacalaureat. Categoric este o acţiune politică.

Ioan Mang a fost acuzat de plagiat încă de la audierea în comisiile parlamentare de specialitate. Deputatul PDL Doiniţa Mariana Chircu spunea că există „suspiciuni” potrivit cărora unele lucrări ale lui Mang conţin „elemente de plagiat”, iar noul ministru ar trebui să le lămurească.

Există suspiciuni că unele dintre articolele dvs. ştiinţifice conţin elemente de plagiat. Dacă se va dovedi că sunt reale aceste suspiciuni, ce veţi face domnule ministru?„, l-a întrebat Chircu pe Ioan Mang.

Ioan Mang a respins atunci acuzaţiile. „În momentul în care voi fi acuzat de plagiat, fiţi convinsă că mă retrag din orice funcţie„, spunea Mang.

Vom reveni cu amănunte.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Ce trebuie să faci dacă vrei să-ți crească roșiile mari și gustoase. Acesta e metoda corectă de îngrijire, recomandată de grădinarii cu experiență
Capital.ro
Legea pe care o așteaptă TOATĂ ROMÂNIA. E la un pas de marele vot din Parlament
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Anunțul momentul pentru badantele care au lucrat în Italia! Cum pot ieși mai repede la pensie
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Tavi Colen și Alin Oprea, scandal fără sfârșit. Vorbe grele aruncate de cei doi
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Nu e o glumă! Stațiunea din România unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
O NOUĂ REGULĂ a fost decisă în România. Intră în vigoare de la 1 IULIE
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'