Ministrul Educaţiei: Alte peste 100.000 de tablete destinate copiilor vor fi distribuite începând de luni

Distribuţia pentru alte peste 100.000 de tablete destinate elevilor va începe de luni, a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 16:27
Ministrul Educaţiei: Alte peste 100.000 de tablete destinate copiilor vor fi distribuite începând de luni

„În toată această perioadă, pe lângă achiziţiile pe care Ministerul Educaţiei le-a realizat prin ONAC, (…) şi autorităţile publice locale s-au implicat şi avem proiecte depuse la Ministerul Fondurilor Europene pentru a deconta banii pe care i-au cheltuit primarii în momentul în care au achiziţionat dispozitive electronice pentru elevi. Deci s-a îmbunătăţit considerabil situaţia de la momentul la care am început anul şcolar. Până la finalul acestei săptămâni vor fi livrate toate cele 82.000 de tablete care au fost achiziţionate de către Ministerul Educaţiei (…) De asemenea, de luni începe distribuţia pentru lotul al doilea, vorbim despre 108.800 de tablete”, a spus Monica Anisie, miercuri, la o conferinţă de presă desfăşurată la Primăria Sectorului 2.

Ministrul a precizat că le-a solicitat inspectorilor şcolari generali să mai facă un inventar al necesarului de tablete.

„Şi astăzi am avut videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, în care le-am solicitat să mai facă încă un inventar, pentru că, pe zi ce trece, avem alte şi alte date la Ministerul Educaţiei. După cum bine ştiţi, (…) le-am solicitat să facă un plan de intervenţie la nivel local pe fiecare unitate de învăţământ. La asta se lucrează acum”, a afirmat Monica Anisie.

Anisie a adăugat că au fost efectuate activităţi de inspecţie şcolară privind desfăşurarea cursurilor online.

Ministrul mai spune că au fost şi inspectorate şcolare care au luat măsuri în raport cu modalitatea în care se desfăşoară activitatea didactică în sistem online, iar unele au fost „destul de drastice”.

„La Inspectoratul Şcolar al judeţului Vrancea au fost puse în discuţie anumite cadre didactice. S-a realizat o comisie de disciplină şi au fost sancţionate cadre didactice (…), nu şi-au efectuat orele respective. În judeţul Dâmboviţa deja a fost desfăcut contractul muncă al unei doamne care nu a acceptat să participe la activităţile didactice desfăşurate în online. S-au luat măsuri, se iau măsuri în continuare”, a declarat ministrul.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat că la nivelul acestei zone administrativ teritoriale au fost alocaţi bani pentru 12.500 de tablete, în funcţie de cerinţele pe care le-au exprimat unităţile de învăţământ.

Ministrul Educaţiei l-a completat, precizând că instituţia pe care o reprezintă a alocat pentru Sectorul 2 peste 3.000 de tablete care fac obiectul programului naţional „Şcoala de acasă”.


loading...
Partenerii noștri